Pečený CHEESECAKE: klasika, pro hosty i domácí

Dobrý jako od cukráře
foto: archiv redakce

Moučník, který si s oblibou dáváte ve své kavárně, si můžete upéct i doma. A pak se rozhodnout, který je lepší.

Čím pohostit návštěvu, nebo si udělat radost, když vás hodní mlsná? Pečený cheesecake je záruka. Chutná prakticky všem a jeho příprava je snazší, než si možná myslíte. Při dodržení receptu nejde prakticky zkazit, takže nevyžaduje žádné cukrářské zkušenosti. Pokud neošidíte suroviny, bude skvělý!

Na pečený cheesecake potřebujete:

  • 300 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 500 g jemného plnotučného tvarohu
  • 2 větší bio citrony
  • 50 g krupicového nebo třtinového cukru
  • 3–4 žloutky (podle velikosti vajec)
  • 30 g jemné krupičky

Postup:

Sušenky vložte do sáčku a podrťte (válečkem nebo paličkou na maso) nebo rozmixujte v robotu. Do směsi pak přidejte změklé máslo a vypracujte těsto. Klidně v robotu, bude pak jemnější. Pokud děláte v ruce, zůstanou tam větší drobečky sušenek, což vůbec nevadí. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vmačkejte do ní sušenkovou směs, rovnoměrně urovnejte a vytáhněte i do krajů

Do tvarohu nastrouhejte citronovou kůru a vymačkejte šťávu z obou citronů. Přidejte cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty prošlehávejte, až se vše dobře do hladka promíchá.

o hoHmotu vlijte do formy a vložte do trouby rozpálené na 180 stupňů, u horkovzdušné na 160 stupňů. Pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Potom troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte moučník zchladnout v troubě. Pokud byste ho hned vyndali, náplň se propadne a cheesecake nebude tak hezký na pohled.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související