Nedělní pečení i pro nešiky: Péřová buchta s tvarohem

Pečte s dětmi!
Péřová buchta
Foto: archiv redakce

Nepatříte zrovna k mistrům cukrářům? Nevadí péřová buchta je snadná! A klidně si vezměte na pomoc malé pomocníky. Bude je to bavit.

Proč se tahle moučník jmenuje péřová buchta je zjevné. Když mřížku z tvarohu, která se dělá navrch, provedete precizně, připomíná po upečení prošívanou deku. Mně se to tedy při pokusu číslo jedna moc nepovedlo. Sáček, do kterého jsem tvaroh naplnila, se mi tak trochu roztrhl a místo symetrické péřové deky mi z buchty vyšlo spíš abstraktní umělecké dílo. Což ale nic nemění na tom, že byla opravdu moc dobrá!

Na péřovou buchtu na plech potřebujete:

  • 4 vejce
  • 200 g cukru krystal
  • 150 ml oleje
  • 300 g polohrubé mouky
  • 3 lžíce kakaa
  • 150 ml mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 g tvarohu
  • vanilkový cukr
  • 2 lžičky pudinkového prášku

Postup:

Mouku smíchejte s cukrem, kakaem a kypřicím práškem. Žloutky ze tří vajec oddělte od bílků a z nich vyšlehejte sníh. Žloutky, mléko a olej přidejte k mouce a smíchejte. Na konec zlehka vmíchejte sníh. Těsto vlijte na vymazaný plech.

Tvaroh smíchejte s jedním vejcem, vanilkovým cukrem a pudinkovým práškem. Naplňte ho do sáčku, odstřihněte dolní roh a tvarohem vytvořte na buchtu mřížky.

Péřová buchta se peče při 170 stupních asi 20 minut. Po upečení můžete pocukrovat.

Další sladké recepty
Štrúdl z jogurtového těsta s jablky
Palačinky s čokoládovo-šlehačkovou náplní.

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související