Rychlá večeře: Domácí pizza s rukolou a mozzarellou

Jako z restaurace
foto: Brenan Greene

Troufáte si na domácí pizzu? Když máte dobrý recept na těsto, je raz dva hotová a skvělá. Přesvědčte se!

Tip na rychlou večeři se hodí vždy. A domácí pizza je ideální. Naučit se těsto není nic složitého, prozradím vám správný postup, pak už to jde samo. Základem je vkládat ji do opravdu hodně rozpálené trouby, péct na co nejvyšší stupeň a jen krátce. Pak je krásně křupavá, ale ne tvrdá. Obložit si ji můžete podle svého gusta, ale někdy zkuste tuhle kombinaci. Je úžasná! A pokud je domácí pizza vaše oblíbené jídlo, určitě zvažte nákup pizza kamene, z něho je ještě lepší.

Domácí pizza s rukolou a mozzarellou

Na těsto na cca tři kulaté pizzy potřebujete:

  • 500 g hladké mouky, nejlépe 00
  • necelou kostku droždí
  • 300 ml vlažné vody
  • sůl

Na obložení jedné pizzy:

  • 200 g rukoly
  • 100 g mozzarelly
  • 50 ml smetany
  • hrst cherry rajčat
  • olivový olej
  • 1 bio citron

Postup:

Do mísy vsypte mouku, do důlku rozdrobte droždí, malinko posypte cukrem a zalijte asi 2 lžícemi vlažné vody. Zamíchejte na kašičku a nechte vzejít kvásek. Asi po 15 minutách přidejte na mouku (ne na droždí) cca půl lžičky soli a dolijte zbylou vlažnou vodu. Vypracujte, nejlépe v robotu, hladké těsto. Nechte alespoň hodinu vykynout. Můžete ho také dát do ledničky a zakryté utěrkou nechat kynout do druhého dne. Během kynutí je dobré aspoň jednou těsto srazit tzn. znovu prohníst a nechat kynout dál. Mísa musí být dostatečně velká, těsto minimálně zdvojnásobí svůj objem.

Po vykynutí rozválejte do tenka. Z tohoto množství budete mít cca tři pizzy nebo můžete vyválet i na plech, pak budou dva.

Pokapejte smetanou a obložte rukolou, rajčaty a plátky mozzarelly. Nakonec malinko posypte citronovou kůrou, zvýrazní chuť rukoly a zlehka pokapejte olejem.

Pečte minimálně na 200, lépe na 250 stupňů cca 8-10 minut.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související