Třetím párem, který dostal „padáka“ z tanečního parketu letošní řady StarDance, byli kuchařka Chili Ta a tanečník Jakub Mazůch. Ve čtvrtém večeru soutěžící tančili waltz, quickstep a paso doble. Přestože patřili mezi favority, diváci rozhodli jinak.
„Kuba mě motivoval být ne lepší tanečnicí, ale i člověkem. Doufám, že jsme inspirovali i ostatní, že můžete dělat věci, které vám nejdou, s radostí a nadšením,“ řekla během děkovné řeči Chili Ta na účet svého tanečního partnera. Pro něj samotného byla soutěž s divokou vietnamkou jízda. „Cítil jsem se jak na horské dráze a já miluju kolotoče,“ přiznal Jakub Mazůch.
Osudový waltz
Chili Ta a Jakub Mazůch se během sobotního večera na parketě objevili jako první. Zatančili waltz a dostali od porotců 22 bodů. „Jste ale na dobré cestě a začíná se mi to líbit,“ řekla Drexler. Stejný počet bodů měla nakonec i sportovkyně Martině Ptáčkové a tanečník Dominik Vodička. Ač hlasy diváků nakonec ovlivnily to, že favorizovaná Chili Ta vypadla, mnozí byli rozčarovaní. „To bylo zase nejvíc nespravedlivý vypadnutí v historii StarDance,“ psali jednohlasně pod příspěvky na sociálních sítích.
Tvůrkyně kulinářského videoobsahu pro sociální sítě Chili Ta pořádá kurzy vaření, píše kuchařky, zpívá, skládá hudbu a hraje americký fotbal v týmu Prague Harpies. Zajímá se o mentální zdraví a biohacking. Jakub Mazuch je lektor, tanečník a choreograf je několikanásobným medailistou z mistrovství republiky v latinskoamerických tancích a vítěz v trojkombinaci karibských tanců na světových tanečních hrách na Tchaj-wanu v roce 2013. Ve dvanáctém ročníku StarDance tvořil pár se snowboardistkou Evou Adamczykovou.
A co vypadlou Chili a Jakuba čeká?
Hned po vyřazení jde každá dvojice z jednoho rozhovor do druhého. Následně se pak každý vrací do vlastního života. Tanečník Jakub Masuch před 10 lety chtěl svým tancem “nakazit” co nejvíce lidí – dospělých, dětí, seniorů, mládeže a otevřel si taneční kroužky na školách s názvem Dance For People – tanec jednoduše, hravě. O pár let později vznikl na této myšlence televizní pořad Rytmix na Déčku, kde jej sledují další tisíce rodin. I přes on-line dobu šířil radost z tance dále skrz počítače do desítek škol místo tělocviku…
Naopak Chili Ta se mimo vaření věnuje i svému e-shopu. Posledním přírůstkem je její nová kuchařka Špetka Chili, kde přináší novou, ještě pikantnější edici lákavých receptů. Objevte tajemství asijské fusion kuchyně a nechte se inspirovat jedinečnými chutěmi, které vás zavedou do exotických koutů světa přímo z pohodlí vaší kuchyně. Kuchařku obdržíte také s podpisem Chili.