Honí vás mlsná, ale v cukrařině si moc nevěříte? Zkuste nepečený cheesecake. Receptů najdete hodně, ale tenhle je top jednoduchý a chutná úplně božsky.
Receptů na nepečený cheesecake jsou stovky. Tenhle má tu výhodu, že je vyzkoušený, ultra snadný a klidně se do něj můžete pustit i dětmi, když nevíte, jak je během pošmourného odpoledne zabavit. Nechte je drtit sušenky, míchat krém a ty starší to zvládnout úplně samy a ještě budou na sebe pyšné, jak šikovní jsou. A vy si smlsnete. Mám vyzkoušeno, že ho zvládnete připravit ani ne za dvacet minut, pak je samozřejmě potřeba počítat s časem na tuhnutí. Potřebuje alespoň dvě hodinky.
Na nepečený cheesecake s čokoládovou krustou potřebujete:
Na korpus:
- 200 g máslových sušenek (mohou být i čokoládové)
- 120 g másla
Na náplň:
- 400 g sýra typu Philadelphia
- 200 ml šlehačky
- 200 g mascarpone
- 150 g cukru
- 1 vanilkový cukr nebo lusk vanilky
Na čokoládovou krustu:
- 100 g kvalitní čokolády
- 100 g smetany
- 50 g másla
- cukr dle chuti
Postup:
Pečicí formu vymažte máslem. Sušenky rozmixujte nebo vložte do sáčku a podrťte paličkou nebo válečkem. Smíchejte s povoleným máslem na pevnou směs, kterou vtlačte rukama do formy.
Nyní si připravte náplň. Ušlehanou smetanu smíchejte se sýrem a mascarpone. Dochuťte cukrem a vanilkou. Náplň nalijte na sušenkový korpus. Dejte ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.
Kvalitní hořkou čokoládu rozpusťte se smetanou, cukrem a máslem na vodní lázni. Nechte chvilku zchladnout (nesmí být horká, ale zároveň musí zůstat ještě tekutá) a pak jí rozmažte či nakapejte na krém. Nechte znovu ztuhnout v lednici a poddávejte posypané borůvkami nebo jiným ovocem.