Ten nejjednodušší nepečený cheesecake pod sluncem! S čokoládovou krustou…

foto: Unsplash

Honí vás mlsná, ale v cukrařině si moc nevěříte? Zkuste nepečený cheesecake. Receptů najdete hodně, ale tenhle je top jednoduchý a chutná úplně božsky.

Receptů na nepečený cheesecake jsou stovky. Tenhle má tu výhodu, že je vyzkoušený, ultra snadný a klidně se do něj můžete pustit i dětmi, když nevíte, jak je během pošmourného odpoledne zabavit. Nechte je drtit sušenky, míchat krém a ty starší to zvládnout úplně samy a ještě budou na sebe pyšné, jak šikovní jsou. A vy si smlsnete. Mám vyzkoušeno, že ho zvládnete připravit ani ne za dvacet minut, pak je samozřejmě potřeba počítat s časem na tuhnutí. Potřebuje alespoň dvě hodinky.

Na nepečený cheesecake s čokoládovou krustou potřebujete:

Na korpus:

  • 200 g máslových sušenek (mohou být i čokoládové)
  • 120 g másla

Na náplň:

  • 400 g sýra typu Philadelphia
  • 200 ml šlehačky
  • 200 g mascarpone
  • 150 g cukru
  • 1 vanilkový cukr nebo lusk vanilky

Na čokoládovou krustu:

  • 100 g kvalitní čokolády
  • 100 g smetany
  • 50 g másla
  • cukr dle chuti

Postup:

Pečicí formu vymažte máslem. Sušenky rozmixujte nebo vložte do sáčku a podrťte paličkou nebo válečkem. Smíchejte s povoleným máslem na pevnou směs, kterou vtlačte rukama do formy.

Nyní si připravte náplň. Ušlehanou smetanu smíchejte se sýrem a mascarpone. Dochuťte cukrem a vanilkou. Náplň nalijte na sušenkový korpus. Dejte ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

Kvalitní hořkou čokoládu rozpusťte se smetanou, cukrem a máslem na vodní lázni. Nechte chvilku zchladnout (nesmí být horká, ale zároveň musí zůstat ještě tekutá) a pak jí rozmažte či nakapejte na krém. Nechte znovu ztuhnout v lednici a poddávejte posypané borůvkami nebo jiným ovocem.


V kuchyni s dětmi: Ovocné tiramisu zvládne i prcek

Ovocné tiramisu
foto: Jitka Lubojacká

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související