Máte chuť na něco sladkého, nepříliš kalorického, a přitom moc dobrého? Mangová zmrzlina bude to pravé!
S přibývajícími slunečními paprsky stoupá chuť na dobroty, které nejsou příliš náročné na přípravu, a navíc uspokojí i ty nemlsnější jazýčky. Mangová zmrzlina je na přípravu nenáročná a zvládnete ji během chvilky. Nebo tímhle kulinářským majstrštykem pověřte děti. Hravě to zvládnou i ty školou povinné.
Mangová zmrzlina
Potřebujete:
- 250 g zmraženého zralého manga
- 100 ml šlehačky
- 2 lžičky limetové šťávy
- 3 lžíce javorového sirupu
Postup:
Dobře zralé mango oloupejte, nakrájejte na kostičky a nechte zmrazit. U nás se ale dobře zralé mango shání špatně, většina z nich je sklizená nezralá a zchlazená k nám pak putuje i týdny po utržení. Dobrým řešením je koupit už zmražené, které mělo šanci dozrát ve své domovině hezky na sluníčku. Zkuste například Mango Premium NOWACO, které pochází z Peru a má chuť plně vyzrálého ovoce.
Nejdříve ušlehejte šlehačku. Pak rozmixujte mango se sirupem a limetkovou šťávou na hladký krém, který ručně smíchejte se smetanou. Můžete podávat hned, nebo nechte ztuhnout. Během tuhnutí několikrát promíchejte. Pokud na zmrzlinu zapomenete (což není moc pravděpodobné) a bude příliš tuhá, nechte ji chvilku povolit. Hodí se i do zmrzlinových pohárů s ovocem a moc dobrá je s vanilkovou nebo čokoládovou polevou.