Gourmet
Gourmet


Odměna za vysvědčení: Zmrzlinový pohár s čokoládovou omáčkou z mascarpone
Děti si odměnu za vysvědčení určitě zaslouží. A pořádný kopec dobré zmrzky určitě nezklame. Dát do skleničky několik druhů dobré zmrzliny, přidat ovoce, čokoládové křupinky, šlehačku…


Rodinný poklad: Recept na čokoládový perník po babičce
Už to tak bývá, že některé recepty se v rodinách předávají jako svátost. Babiččin čokoládový perník k nim rozhodně patří. Recept na něj pochází z první republiky. A lepší


Škola pečení: Babiččiny buchty. Jak upéct ty nej?
Babiččiny buchty jsou zážitek, který snad z dětství máme všichni. Voněly tak, že jsme se na ně vrhali hned, jak se vyndaly z trouby. Kolikrát je babička



Dieta, která chutná: Kuskus s kapustou a rajčaty
Při hledání zdravých a lehkých jídel často narazíte na kuskus. Sám o sobě není nic moc, ale když ho správně dochutíte a zkombinujete s dalšími surovinami, máte skvělé plnohodnotné


Mlsání na víkend: Italský mrkvový dort
Máte chuť vyzkoušet si nějaký neotřelý recept? Zkuste italský mrkvový dort, při jehož přípravě nebudete potřebovat ani gram mouky. Tento recept na italský mrkvový dort pochází


Vajíčka jsou stále dražší. Čím je při pečení a vaření nahradit?
Donedávna jsme nahrazovali při vaření vajíčka především kvůli dietě, alergiím či veganství. Dnes už ale přemýšlíme, jak se bez nich obejít, když jejich cena tak rapidně roste.


Z historie populárních receptů: Cacio e pepe. Kde se vzaly a jak mají správně chutnat?
Cacio e pepe, tedy sýr a pepř je označení pro jeden z vůbec nejstarších a zároveň nejoblíbenějších těstovinových receptů. Kde se začaly špagety na tento způsob připravovat, a která


Bramboračka, která zasytí i nadchne. A voní houbami.
Tradičně si polévka zvaná „bramboračka“ našla oblibu v celé střední Evropě. Připravuje se nejen u nás, ale i na Slovensku, Polsku či Německu. Vařila se převážně na venkově jako hlavní



Dieta, která chutná: Kuskus s kapustou a rajčaty
Při hledání zdravých a lehkých jídel často narazíte na kuskus. Sám o sobě není nic moc, ale když ho správně dochutíte a zkombinujete s dalšími surovinami, máte skvělé plnohodnotné


Ten nejlepší borůvkový koláč z křehkého těsta. S křupavou drobenkou
Lesy se začínají modrat po borůvkách a tak je nejvyšší čas popřemýšlet, co s prázdninovou úrodou udělat. Kromě ovocných knedlíků je tou nejlepší volbou, jak je zpracovat, borůvkový


Jak upéct pravý francouzský jablečný koláč „Tian de pommes“?
Miluju Provence a hrozně ráda tam jezdím. Jejich kuchyně je voňavá, barevná a velmi rafinovaná. Dokáží skloubit suroviny tak, že vám spadne brada a obdivuji, jak přistupují k dezertům.


Máte chuť na tradiční smaženici? Nazujte holínky, sezona hub je tu
Vyndejte košík a nožíky. Jde se na houby! Pokud nejste přeborník, nezoufejte. Houbaři sice svá místečka neprozradí, my vám ale pomůžeme, kde na houby narazit. Navíc