Gourmet
Gourmet

Mlsání na víkend: Jahodové košíčky s krémem z mascarpone
Sezona jahod je v plném proudu a pokud nevíte, co z nich připravit, zkuste košíčky naplněné lahodným krémem a čerstvými jahodami. Příprava je velmi snadná,

Sladký týden: Hrníčková čokoládová bábovka s jahodami. Upečená v cukuletu
Čím si osladit život? Čokoláda a jahody je osvědčená kombinace, která prostě funguje. Je skvělá ve všech podobách, ale tahle čokoládová bábovka s jahodami je

Zapomeňte na rizoto. Hráškové risotto vás překvapí svou delikátní chutí. Jak ho připravit?
Na pravé italské risotto si mnozí musí zvykat. Těm, kdo vyrostli na české klasice, kdy se obralo kuře od oběda a smíchalo s uvařenou rýží

Na cestách za dobrým jídlem: Pravé římské špagety carbonara
Spory o to, jak mají správně chutnat špagety carbonara, jsou úplně zbytečné. Ten originální recept je jen jeden a je vlastně velmi jednoduchý. Stačí vám

Na cestách za dobrým jídlem: Pljeskavica. Jak připravit tu nejlepší podle originálního receptu?
Každý, kdo kdy navštívil Balkán, ji určitě zná. Delikátní placky mletého masa zvané pljeskavica se tu podávají snad ve všech restauracích i rychlých občerstveních. A


Jak podávat a servírovat víno? Rady profesionální someliérky
Víno patří k nejoblíbenějším nápojům, mnoho lidí ale při jeho výběru, skladování a servírování tápe. A pokud nepostupujeme správně, náš požitek z vína není ani

Pečeme na Vánoce: Babiččiny linecké hvězdičky
Málokteré cukroví je tak oblíbené jako linecké. Jeho historie sahá hluboko do minulosti, existuje mnoho variant, ale ten původní a osvědčený recept je stejně nejlepší.

Originál je vždy jen jeden: Ratatouille po provensálsku
Jídla, která jsou tak dobrá, že se rozšířila mnohem dál než za hranice svého vzniku, si postupně začínají žít svým životem. Každý kuchař, který je

Zapomenuté recepty: Bramborové koblihy podle receptu z roku 1932
Občas nezaškodí zalistovat ve starých kuchařkách a sešitech po babičce. Najít tam můžete úplné poklady. Například bramborové koblihy. Za pár korun s nimi zasytíte celou

Sladký týden: Hrníčková čokoládová bábovka s jahodami. Upečená v cukuletu
Čím si osladit život? Čokoláda a jahody je osvědčená kombinace, která prostě funguje. Je skvělá ve všech podobách, ale tahle čokoládová bábovka s jahodami je

Jak na domácí těstoviny? Trik italských šéfkuchařů
Přesto, že kvalitní pastu si lze už bez problémů koupit, stále platí, že domácí těstoviny jsou levné a chuťově o několik tříd výš, než ty