Gourmet
Gourmet

Co připravit z červené řepy? Zkuste palačinky nebo steak
Červená řepa je trochu neprávem opomíjená surovina, z které můžete připravit mnoho skvělých slaných i sladkých lahůdek. Stačí mít jen tu správnou inspiraci a osvědčený

Domácí ovocné nanuky si připravíte snadno doma. Potřebujete jen ovoce a mixér. Chutnají skvěle
Pro výrobu domácí zmrzliny hovoří mnoho argumentů. Ovocné nanuky si připravíte bez velké námahy a navíc máte pod kontrolou jejich složení. Ohlídat si tak můžete

Grilovaná cuketa s rajčaty. Jídlu dodá říz pečený česnek
Ideální letní večeře? Lehká, rychlá a delikátní. Což grilovaná cuketa splňuje na jedničku. Můžete ji využít jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu například k rybě

Na cestách za gurmánskými zážitky: Churros
Každý, kdo kdy navštívil Španělsko nebo Mexiko, se s touhle dobrůtkou určitě setkal. Patří k národním pokladům a prodává se téměř na každém rohu. Churros

Grilovaná cuketa s rajčaty. Jídlu dodá říz pečený česnek
Ideální letní večeře? Lehká, rychlá a delikátní. Což grilovaná cuketa splňuje na jedničku. Můžete ji využít jako hlavní jídlo, nebo jako přílohu například k rybě

Voňavý švestkový koláč. Jemnou chuť podtrhne vanilka a badyán
Jak voní podzim? Po spadaném listí i koření, kterého s přibývající zimou používáme podvědomě víc a vybíráme si druhy, které voní silně až omamně. Neobejde

Jogurtový dort s jahodami podle cukráře Josefa Maršálka
Máte chuť upéct doma dort hodný mistra cukráře? Pak potřebujete tu správnou inspiraci! Josef Maršálek má ve své sbírce výborných receptů stovky. Jeden obzvlášť skvělý

Co upéct z jahod? Babiččin jahodový koláč nemá chybu
Jahody snad miluje každý. A když je jejich sezona v plném proudu, přemýšlíme jaké dobroty z nich připravit. Skvělé jsou čerstvé, nebo třeba se smetanou,

Babiččiny zelňáky z kysaného zelí křupou jako bramboráky
Zelňáky, křupavá dobrota, která chutná jako jednoduchá večeře nebo svačina. Navíc máte jistotu, že saháte po zdravější a vydatnější alternativě, která rodinu či přátele jistě

Bramboračka, která zasytí i nadchne. A voní houbami.
Tradičně si polévka zvaná „bramboračka“ našla oblibu v celé střední Evropě. Připravuje se nejen u nás, ale i na Slovensku, Polsku či Německu. Vařila se převážně na