Dlouhá výdrž, nabídka pro profesionály a krásný design. Nové hodinky Huawei Watch GT Runner 2 dokáží změřit doslova vše, a to od spánku až po maraton. Pojďme si ukázat, proč si je pořídit.
Když jsem hodinky vybalila z krabičky, hned mě zaujal vzhled a lehkost. Watch GT Runner 2 má rozměry 43,5 × 43,5 × 10,7 milimetrů s hmotností 34,5 gramů. Jejich barevné provedení, který se skládá z kombinace oranžové, bílé a fialové, mě nadchlo hned na první dobrou.
Běžci, tak přesně pro ty jsou hodinky letošní generace Huawei Watch GT Runner 2 primárně určeny. Ovšem, díky široké nabídce a skutečně atraktivnímu designu oranžové varianty, osloví tyto hodinky mnohem širší publikum. Prémiové materiály, se kterými Huawei vždy velmi aktivně a s citlivostí pracuje, novinku doslova vytuní do dokonalosti.
Tělo je vyrobeno z titanové slitiny, spodní strana pak doplněna odolným plastem vyztuženým kovovými vlákny. Hodinky splňují odolnost IP69, což jim umožňuje ponor do hloubky až 40 metrů a voděodolnost pak do 5 ATM. Displej je zapuštěný a vkusně orámovaný oranžovými prvky a ukryt pod velmi odolným ochranným sklem Kunlun Glass 2. Otočná korunka s vyfrézovaným názvem se jako u předchozího modelu nachází spolu s druhým tlačítkem na pravé straně. Jejich funkce najdete napsané na rámu.

Osvědčený AMOLED panel, po 1,32″ displeji s úhlopříčkou 466 × 466 px má jas až 3 000 nitů a je velmi dobře čitelný. Během pobytu venku se pak nemusíte bát. Dobře na nich vidíte informace jak ve dne, na přímém slunci, tak v noci aa problém není ani s celkovou jemností 352 PPI.
Jak už jsem uváděla na začátku, jako milovník sportu i hodinek, má za mě model přidanou hodnotu ve hmotnosti. Ta je 34,5 gramů (bez řemínku) a vybrat si můžete ze dvou variant, i kombinace s prodyšným řemínkem AirDry, který zvyšuje prodyšnost o 25 % (oproti řemínku u Huawei Watch Fit 3). Ruka se nepotí a hodinky nekloužou po zápěstí a řemínek nemá ani tendenci se rozepnout.
Nedílnou součástí hodinek je dobře přehledné ovládání. Gestem nahoru otevřete notifikace, dolů nastavíte ovládací prvky. Potažením prstu doleva/doprava přepínáte mezi nabídkou. Do aplikací se dostanete stiskem horní korunky. Spodní tlačítko hodinek slouží pro otevření sportovních režimů. Nově spuštěné aplikace pak vyvoláte dvojitým stiskem horního tlačítka.

foto: Huawei
Aby hodiny dobře fungovaly, je potřeba je nastavit v aplikaci Huawei Zdraví. Není třeba se obávat jakýchkoli složitostí, jelikož samotné hodinky vás k jejímu stažení navedou hned při prvním zapnutí pomocí QR kódu. Při jeho načtení vás přesměruje do aplikace, která je přehledně rozdělaná do pěti sekcí a najdete zde i informace o cvičení, plánovače, informace o hodinkách a mnoho dalšího. Nabídl je opravdu velká. Sice zde nenajdete propojení s hudbou na Spotify nebo YouTube Music, ale muziku si můžete dle vlastního výběru nahrát ručně ve formátech MP3, AAC, WAV, FLAC, M4A a OPUS.
Jak jsem již zmiňovala, hodinky jsou sice cílené především na běžce, což již napovídá název Watch GT Runner 2, ale jejich široká škála funkcí a senzorů se může hodit i pro další možnosti, které využijete nejen při sportu, ale i relaxaci či spánku. Při všech těchto aktivitách dostanete měření srdečního tepu, kroků, spálených aktivit, EKG, ztuhosti tepen, okysličení krve a dokonce vám přinesou informace o teplotě kůže a hladiny stresu.
Výhodou hodinek je i duální GPS. K dispozici je 13 běžeckých programů, ale i možnost vytvoření vlastního tréninkového plánu, což ocení jak začátečníci, tak i ostřílení maratonci. Pomocí vlastních algoritmů získáte veškerá běžecká data, která dostanete před – během – i po sportu v přehledných statistikách. Pokud jste aktivní vozíčkář, součástí hodinek je i režim sledování počtu záběrů.
Nároční určitě ocení i dlouhou výdrž. V hodinách je 540mAh křemíko-uhlíková baterie, která zajišťuje až 14 dní při lehkém používání nebo až 32 hodin při náročném venkovním tréninku. Pokud tedy hledáte chytré hodinky pro běh či jiný sport a chcete, aby vám dobře seděly na ruce a i hezky vypadaly, Huawei Watch GT Runner 2 jsou právě ty pro vás – lehké, hezké i praktické. Huawei Watch GT Runner 2 jsou již dostupné na oficiálním e-shopu Huawei a u prodejce Alza a Datart od 9 999 Kč. Pokud je pořídíte do 3. května, získáte 10% slevou.
zdroj: Huawei.cz