Lady Dermacol Olga Knoblochová slaví 88. narozeniny

Žena, jejíž make-up dobyl Hollywood.
foto: Dermacol

Zakladatelka celosvětově známé české značky, Olga Knoblochová, je živoucím důkazem toho, že zdravý životní styl, optimismus a důkladná péče o tělo a duši jsou tím pravým elixírem mládí.

Olga Knoblochová má k dekorativní i pěsticí kosmetice celoživotně kladný vztah. Jejím krédem je ráno vstát, nalíčit se, učesat se a teprve poté jít budit ostatní členy rodiny. Má totiž vyzkoušeno, že když je žena upravená, cítí se dobře a sebevědomě a nic ji po celý den nerozhodí. Asi to funguje, protože ji nepotkáte jinak než se zářivým úsměvem na tváři. 

Make-up, co dobyl Hollywood

V 60. letech minulého století se spolu s filmovými ateliéry Barrandov podílela na vývoji a vzniku prvního produktu, jež dostal jméno Make-up Cover. Jeho název zanedlouho dostihla i jeho mezinárodní sláva – brzy po jeho uvedení na trh koupily licenci ateliéry v Hollywoodu. 

„Velice si vážím těch, jejichž tvorba není pomíjivá. Formule, kterou Olga přinesla na trh stejně jako ona nestárne – miluje ji i moje osmnáctiletá dcera. Zároveň si cením někoho, kdo tak přirozeně ctí ženskost,” vyjádřila se se spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová

Lady Dermacol je stále nedílnou součástí image značky a podílí se na některých kampaních, otěže vedení firmy však již předala do rukou současné ředitelky a spolumajitelky Věry Komárové

„Olga Knoblochová je pro mě dokonalou profesní maminkou a naučila mě důležité zásady používání a vývoje kosmetiky. Její neskutečné a neúnavné nasazení pro mě bylo velkou inspirací a její život a zkušenosti mě doprovázejí od začátku mé práce pro značku Dermacol, říká Věra Komárová.

Narozeniny letos ale neslaví jen Olga, ale i její značka, která je na trhu již 55 let. Olga Knoblochová dostala k narozeninám náhrdelník z růžového zlata s 33 diamanty. O dalších 5 diamantových náhrdelníků si můžete zasoutěžit nákupem pleťových krémů označených výroční etiketou.

Ke příležitosti 88. narozenin se v hotelu Aria na Malé Straně točil medailonek o jejím pestrém životě. Mezi hosty nechyběla ani dlouholetá tvář značky Iva Kubelková. „Paní Olga je pro mě nesmrtelnou reklamou na krásu a je pro nás všechny obrovským vzorem. V její přítomnosti vždy načerpám spoustu energie a skvělé nálady,“ svěřila se.

Olga Knoblochová

Rodačka z Prostějova má 3 děti, 8 vnoučat a 4 pravnoučata. Svou první práci zasvětila umění, vedla v Českých Budějovicích pobočku Českého fondu výtvarných umění Dílo.

V roce 1958 odstartovala svou kariéru s krásou v tehdy vznikajícím Ústavu lékařské kosmetiky v Praze. Spolupracovala již tehdy se značkou Max Factor a dostala nabídku přestěhovat se a vést Beauty salon v Londýně. Z rodinných důvodů ale zůstala v Praze. Počátkem 60. let začala spolupracovat s Filmovými ateliéry na Barrandově a stála u vzniku kosmetické značky Dermacol. Při vzniku jména se inspirovala prvním výrobkem – legendárním krycím make-upem. V roce 1989 spoluzakládala Unii kosmetiček ČR a stala se její prezidentkou. V témže roce založila Institut profesionální kosmetiky v Praze, kde vyškolila více jak tisíc kosmetiček.

Její životní motto je: „Stárnout není umění, umění je to snášet.“ (Goethe).

Na její tváři nespatříte žádné plastické zákroky, rozhodla se stárnout přirozeně s pečující kosmetikou a s tím, že krása duše se odráží v její tváři.

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související