5 důvodů, proč je jojobový olej požehnáním pro pleť

Zázrak v několika kapkách
foto: Essential

Každou chvíli se objeví nové informace o skvělých benefitech krémů, olejů, sér…. Některé zapadnou, jiné přetrvávají. K těm prověřeným přípravkům, které se vyplatí si pořídit, rozhodně patří jojobový olej. Takže si pojďme říct, v čem je jeho kouzlo?

Jojobový olej na kosmetickém nebi nikdy nezazářil jako kometa, ale odolal trendům i zkoušce času. Působí skromně, ale jeho přednosti za něj mluví jasnou řečí. Proč by vám tedy doma neměl chybět?

Skvěle se vstřebává

Jojobový olej se lisuje ze semen simondsie čínské. Stálezeleného keře, který má svůj domov v pouštích americké Arizony. Patří k vysoce ceněným olejům, obsahuje významné množství nenasycených mastných kyselin a vitaminu E. Indiáni ho odpradávna používali na hojení a zjemnění jizev. Jeho obrovskou výhodou je, že jeho složení je podobné lidskému mazu, tudíž se skvěle vstřebává a nezanechává na pokožce mastný film.

foto: Pinterest

Miluje ho i citlivá pokožka

Jojobový olej je díky svému unikátnímu složení vhodný pro všechny druhy pleti, včetně citlivé. Velmi jej ocení rovněž lidé s ekzémem i seboreickou dermatitidou. Zvláčňuje a skvěle hydratuje, tudíž i takto problematickou kůži dokáže udržet zdravější. Mnozí při jeho pravidelném používání uvádějí i výraznou úlevu od svědění a nepříjemně napjaté pokožky.

Má opravdu všestranné využití

Jojobový olej můžete použít na celé tělo, doporučuje se i pro velmi malé děti. Skvělý je nejen na obličej, ale i celé tělo, například také jako hojivý prostředek po opalování. Využít ho můžete i k ošetření roztřepených konečků vlasů nebo jako zábal pro hodně suché vlasy. Pokud máte přirozeně zvlněné kadeře, naneste trochu oleje do dlaní a vetřete do kudrlin. Hezky je zpevní a budou se i krásně lesknout.

foto: Bonar

Na vrásky i na akné

Není mnoho kosmetických přípravků, které by se daly doporučit zároveň na vrásky i na akné. Jojobový olej ano! Což ocení zejména ženy, které navzdory věku trápí pupínky. Má antimikrobiální a protizánětlivé vlastnosti, takže nedokonalosti hezky hojí, zatímco pleť krásně vyživuje a hydratuje. Použít se dá i na rozpraskané rty a tzv. koutky.

Skvělý odličovač i booster

Možná jste už slyšely, že na odlíčení je dobrý kokosový olej. Jojobový je ale mnohem lepší, a to především díky tomu, že neucpává póry. Zkombinovat ho také můžete i s dalšími účinnými látkami, retinolem, kolagenem i kyselinou hyaluronovou. Jojobový olej se také doporučuje na zklidnění pleti po kosmetických zákrocích. Urychluje hojení, zklidňuje podrážděnou pokožku a zamezuje tvorbě jizev. Proto je vhodný i na již zhojenou popálenou pleť.


Zamilujte se do olejů! Jaké vás nikdy nezklamou?

Kosmetické oleje
foto: PxHere.com

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související