Dětem pro radost: Zmrzlinový pohár s čokoládovou omáčkou z mascarpone

Ať si dají do nosu!
foto: Unsplash

Letos to měly obzvlášť těžké, takže odměnu si určitě zaslouží. A znáte něco lepšího, co dětem rozzáří oči než pořádný kopec dobré zmrzky?

Dát do skleničky několik druhů dobré zmrzliny, přidat ovoce, čokoládové křupinky, šlehačku… Na to zrovna kurzy nejvyšší cukrařiny nepotřebujete. Ale pokud se naučíte jednoduchou čokoládovou omáčku, věřte, že v očích svých dětí vystoupáte na cukrářský Olymp. Ale pozor. Je tak dobrá, že ji budete muset dělat zas a zas. Naštěstí je vážně jednoduchá a naučíte se ji úplně hravě. A dost možná se zmrzlinový pohár s čokoládovou omáčkou z mascarpone naučí připravovat děti samy. A můžete si ho k svátku přát také…

Zmrzlinový pohár s čokoládovou omáčkou z mascarpone

Nejdříve si připravte čokoládovou omáčku.

Potřebujete:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml 33% smetany
  • 200 g kvalitní čokolády (bílé, mléčné nebo hořké)
  • cukr dle chutí
  • 1 lusk vanilky

Postup:

Smetanu nalijte do hrnce, přidejte vanilkový lusk, asi lžíci cukru (záleží na zvolené čokoládě, k bílé nemusíte ani cukr přidávat) a zahřejte. Do teplé nalámejte čokoládu a nechte rozpustit. Směs udržujte těsně pod bodem varu. Až se čokoláda rozpustí, vyndejte lusk a nechte vychladnout. Během chladnutí míchejte. Až bude směs skoro vychladlá, ale stále tekutá, vyklopte mascarpone do misky a postupně do něj ručně čokoládovou směs zašlehejte. Dejte vychladit.

Do poháru nalijte čokoládou omáčku, na ni zmrzlinu a ozdobte dle své fantazie, ovocem, čokoládou, oříšky… Omáčkou můžete zmrzlinu ještě přelít i z vrchu. Je to vážně velká dobrota!!!

Náš tip:

Na poháry je jako stvořená zmrzlina Pegas Premium v rodinném balení (460 ml za 99,90 Kč). Nabízí se ve více příchutích, ale nejprodávanější je už několikátou sezónu Premium Almond, která neobsahuje žádný rostlinný tuk, pouze pravou smetanu, kvalitní mandle a je provoněná pravou vanilkou.

foto: Pegas Premium

V kuchyni s dětmi: Ovocné tiramisu zvládne i prcek

Ovocné tiramisu
foto: archiv autora

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související