Excelentní bublanina – rychlá, vláčná a delikátní!

Ve dvou variantách. Obě skvělé!

Tohle je, přísahám, nejlepší recept na bublaninu na světě. Každý, komu jsem ho prozradila, pěl ódy a zcela zaručeně zachutná i vám.

Skvělé je, že je rychlý, skoro bez práce a zvládne ho i dítě. Pro rodinné pečení je tedy tahle bublanina jako stvořená. Nabízím ji ve dvou variantách, vyzkoušet můžete obě a pak se rozhodnout, která vám chutná víc. Obě jsou moc a moc dobré.

Excelentní bublanina:
dvakrát jinak a pokaždé skvělá!

1. varianta: Rychlejší a bez vážení.
Méně sladká, vláčnější a jednodušší bublanina

Budete potřebovat:

  • 500 g selského jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 1/2 kelímku cukru krystal
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 1/2 kelímku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • cca 400 g ovoce dle chuti.

2. varianta: Sladší a poctivá bublanina
Ideální pro slavnostnější příležitosti

Budete potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru
  • 300 ml plnotučného jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 2 dcl oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • cca 400 g ovoce dle chuti

Postup:

Všechny ingredience jen ručně smíchejte. Do mísy vždy nejdříve dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a pak vejce, jogurt a olej. Těsto vlijte do vymazaného pekáčku, přidejte libovolné ovoce a dejte péct do vyhřáté trouby (cca 170 stupňů) na zhruba 25 minut.
Úspěch zaručen!

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související