Tohle je, přísahám, nejlepší recept na bublaninu na světě. Každý, komu jsem ho prozradila, pěl ódy a zcela zaručeně zachutná i vám.
Skvělé je, že je rychlý, skoro bez práce a zvládne ho i dítě. Pro rodinné pečení je tedy tahle bublanina jako stvořená. Nabízím ji ve dvou variantách, vyzkoušet můžete obě a pak se rozhodnout, která vám chutná víc. Obě jsou moc a moc dobré.
Excelentní bublanina:
dvakrát jinak a pokaždé skvělá!
1. varianta: Rychlejší a bez vážení.
Méně sladká, vláčnější a jednodušší bublanina
Budete potřebovat:
- 500 g selského jogurtu
- 2 celá vejce
- 1/2 kelímku cukru krystal
- 1 kelímek polohrubé mouky
- 1/2 kelímku oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- cca 400 g ovoce dle chuti.
2. varianta: Sladší a poctivá bublanina
Ideální pro slavnostnější příležitosti
Budete potřebovat:
- 400 g polohrubé mouky
- 300 g cukru
- 300 ml plnotučného jogurtu
- 2 celá vejce
- 2 dcl oleje
- 1 prášek do pečiva
- vanilkový cukr
- cca 400 g ovoce dle chuti
Postup:
Všechny ingredience jen ručně smíchejte. Do mísy vždy nejdříve dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a pak vejce, jogurt a olej. Těsto vlijte do vymazaného pekáčku, přidejte libovolné ovoce a dejte péct do vyhřáté trouby (cca 170 stupňů) na zhruba 25 minut.
Úspěch zaručen!