Excelentní bublanina – rychlá, vláčná a delikátní!

Ve dvou variantách. Obě skvělé!

Tohle je, přísahám, nejlepší recept na bublaninu na světě. Každý, komu jsem ho prozradila, pěl ódy a zcela zaručeně zachutná i vám.

Skvělé je, že je rychlý, skoro bez práce a zvládne ho i dítě. Pro rodinné pečení je tedy tahle bublanina jako stvořená. Nabízím ji ve dvou variantách, vyzkoušet můžete obě a pak se rozhodnout, která vám chutná víc. Obě jsou moc a moc dobré.

Excelentní bublanina:
dvakrát jinak a pokaždé skvělá!

1. varianta: Rychlejší a bez vážení.
Méně sladká, vláčnější a jednodušší bublanina

Budete potřebovat:

  • 500 g selského jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 1/2 kelímku cukru krystal
  • 1 kelímek polohrubé mouky
  • 1/2 kelímku oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • cca 400 g ovoce dle chuti.

2. varianta: Sladší a poctivá bublanina
Ideální pro slavnostnější příležitosti

Budete potřebovat:

  • 400 g polohrubé mouky
  • 300 g cukru
  • 300 ml plnotučného jogurtu
  • 2 celá vejce
  • 2 dcl oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • vanilkový cukr
  • cca 400 g ovoce dle chuti

Postup:

Všechny ingredience jen ručně smíchejte. Do mísy vždy nejdříve dejte mouku, cukr, prášek do pečiva a pak vejce, jogurt a olej. Těsto vlijte do vymazaného pekáčku, přidejte libovolné ovoce a dejte péct do vyhřáté trouby (cca 170 stupňů) na zhruba 25 minut.
Úspěch zaručen!

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související