OVOCNÉ TIRAMISU. Tohle zvládne i dítě!

Delikátní varianta oblíbeného dezertu
Ovocné tiramisu
foto: Archiv redakce

Při prozkoumání tohoto receptu si asi řeknete, že jde o ošizenou verzi oblíbeného moučníku a budete mít vlastně pravdu. Než ho ale zatratíte, zkuste to s ním. Kromě lahodné chuti, která zatím alespoň u nás doma každého ohromila, má totiž jednu obrovskou výhodu. Příprava je velmi rychlá a snadná, takže ji v pohodě zvládnou i děti. Recept je ideálním tipem, pokud by vás chtěly překvapit a přichystat vám překvapení třeba k svátku nebo narozeninám. A využít můžete jakékoli sezónní ovoce. Například varianta s právě teď dozrávajícími ostružinami je příjemně pikantní.

Na 8-10 porcí budete potřebovat:

  • 3 smetany ke šlehání (min. 31% tuku)
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g čerstvého ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny)
  • 200 g cukrářských piškotů

Postup:

Smetanu ušlehejte do tuha, přidejte vanilkový cukr a pak jemně ručně vmíchejte mascarpone. Misku nebo pekáček o rozměrech cca 25×20 cm (nebo klasickou dortovou formu) vyložte cukrářskými piškoty (na těch nešetřete, ideální jsou italské, prodává např. Lidl), na ně rozetřete třetinu smetanové směsi a přidejte polovinu ovoce. Na ně další třetinu ušlehané smetany a na ni další vrstvu piškotů. Nakonec přijde zbytek smetany a ovoce. Kdo chce, může ještě na závěr moučník posypat práškovým cukrem. Dejte do ledničky na minimálně dvě hodiny a skvělý moučník je na světě. Vsadím se, že zmizí, než se stihnete otočit.

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související