V kuchyni s dětmi: Ovocné tiramisu zvládne i prcek

Delikátní varianta oblíbeného dezertu
Ovocné tiramisu
foto: Jitka Lubojacká

Při prozkoumání tohoto receptu si asi řeknete, že jde o ošizenou verzi oblíbeného moučníku. A budete mít vlastně pravdu. Než ho ale zatratíte, zkuste to s ním. Kromě lahodné chuti, která zatím každou naši návštěvu ohromila, má totiž jednu obrovskou výhodu. Příprava je velmi rychlá a snadná, takže ovocné tiramisu v pohodě zvládnou i děti.

Recept je ideálním tipem, pokud by vás děti chtěly překvapit a přichystat vám překvapení třeba k svátku nebo narozeninám. A využít můžete jakékoli sezónní ovoce.

Na ovocné tiramisu budete potřebovat:

  • 3 smetany ke šlehání (min. 31% tuku)
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g čerstvého ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny)
  • 200 g cukrářských piškotů

Postup:

Smetanu ušlehejte do tuha, přidejte vanilkový cukr a pak jemně ručně vmíchejte mascarpone. Misku nebo pekáček o rozměrech cca 25×20 cm (nebo klasickou dortovou formu) vyložte cukrářskými piškoty (na těch nešetřete, ideální jsou italské, prodává např. Lidl), na ně rozetřete třetinu smetanové směsi a přidejte polovinu ovoce. Na ně další třetinu ušlehané smetany a na ni další vrstvu piškotů. Nakonec přijde zbytek smetany a ovoce. Kdo chce, může ještě na závěr moučník posypat práškovým cukrem. Dejte do ledničky na minimálně dvě hodiny a skvělý moučník je na světě. Vsadím se, že zmizí, než se stihnete otočit.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související