V kuchyni s dětmi: Ovocné tiramisu zvládne i prcek

Delikátní varianta oblíbeného dezertu
Ovocné tiramisu
foto: Jitka Lubojacká

Při prozkoumání tohoto receptu si asi řeknete, že jde o ošizenou verzi oblíbeného moučníku. A budete mít vlastně pravdu. Než ho ale zatratíte, zkuste to s ním. Kromě lahodné chuti, která zatím každou naši návštěvu ohromila, má totiž jednu obrovskou výhodu. Příprava je velmi rychlá a snadná, takže ovocné tiramisu v pohodě zvládnou i děti.

Recept je ideálním tipem, pokud by vás děti chtěly překvapit a přichystat vám překvapení třeba k svátku nebo narozeninám. A využít můžete jakékoli sezónní ovoce.

Na ovocné tiramisu budete potřebovat:

  • 3 smetany ke šlehání (min. 31% tuku)
  • 250 g mascarpone
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g čerstvého ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny)
  • 200 g cukrářských piškotů

Postup:

Smetanu ušlehejte do tuha, přidejte vanilkový cukr a pak jemně ručně vmíchejte mascarpone. Misku nebo pekáček o rozměrech cca 25×20 cm (nebo klasickou dortovou formu) vyložte cukrářskými piškoty (na těch nešetřete, ideální jsou italské, prodává např. Lidl), na ně rozetřete třetinu smetanové směsi a přidejte polovinu ovoce. Na ně další třetinu ušlehané smetany a na ni další vrstvu piškotů. Nakonec přijde zbytek smetany a ovoce. Kdo chce, může ještě na závěr moučník posypat práškovým cukrem. Dejte do ledničky na minimálně dvě hodiny a skvělý moučník je na světě. Vsadím se, že zmizí, než se stihnete otočit.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související