Lehký oběd: Voňavé italské kuře s bylinkami a bucatini

Plné aromatických chutí a úplně bez námahy
Italské kuře
foto: Jitka Lubojacká

Tenhle recept, jsem si sama pro sebe nazvala Italské kuře. Ve skutečnosti je připravený samozřejmě z českého kuřete, které si kupuju od farmáře. Ale přípravou a použitými surovinami mi Itálii prostě připomíná. A chutná tak, že ho směle můžu doporučit všem. Výhoda je, že je jednoduchý, stačí k němu pár surovin a skvělý lehký oběd či večeře je vcelku bez práce hned na stole. A pokud rádi necháváte vařit děti, zvládnou to určitě s vaší pomocí také.

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • 2 kusy větších kuřecích prsou
  • 1 velkou hrst čerstvých bylinek (listová petržel, libeček, tymián, rozmarýn, oregano)
  • 50 g sušených rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 60g másla
  • sůl, pepř
  • 1 balíček těstovin, ideálně bucatini

Postup:

Kuřecí prsa očistěte a svrchu párkrát nařízněte (nenaklepávat!). Bylinky, máslo, česnek, sušená rajčata, sůl a pepř (podle chuti) smíchejte ručně či v kutru na kompaktní hmotu. Tu naneste na maso a vetřete do zářezů. Dejte do pekáčku lehce podlijte vodou či vývarem a přikryté pečte při 160 stupních asi 40 minut. Lepší je péct při nižší teplotě déle, maso zůstane šťavnatější. Uvařte si těstoviny podle návodu, upečené kuře nakrájejte na menší kousky, dejte na těstoviny, zalijte vypečenou šťávou, navrch nastrouhejte parmazán a posypte trochou čerstvého oregana.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související