Super rychlovka: Treska se špenátem z jedné pánve

Za 20 minut na stole!
foto: Unsplash

Hledáte tip na skvělé, rychlé a kuchařsky nenároční jídlo? Pak jste tu správně. Treska se špenátem je ňami-yummi záležitost!

Nemusíte být zrovna šéfkuchař či zkušená hospodyňka, abyste dokázali během chvíle uvařit dokonalé jídlo. To zvládne každý! Stačí mít dobré suroviny, osvědčený recept a za chvilku je na stole báječná večeře či oběd. Vyndejte talíře a příbory, treska se špenátem už se nese na stůl. A voní teda!!!

Treska se špenátem z jedné pánve

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 4 čerstvé filety bílé tresky, každý cca 150 g
  • 800 g čerstvého špenátu
  • 150 ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • máslo

Postup:

Filety ryby osušte ubrouskem, osolte, opepřete a na pánvi zprudka opečte, z každé strany asi tři minuty. Pokud použijete mražené, snažte se je před pečením maximálně vysušit, jinak se neopečou, ale vydusí. Opečené filety dejte stranou, do pánve dejte kousek másla, vsypte omytý špenát, přidejte na plátky pokrájený česnek, osolte, opepřete a chvilku zarestujte. Pak vlijte smetanu, nechte projít varem, oheň či plotýnku stáhněte na minimum a vložte zpět opečené filety. Nechte jen chvilku prohřát a můžete nést na stůl. Jako příloha je nejlepší nový vařený brambor. Bílá treska je na tento recept nejlepší, její jemné pevné maso chutná skvěle, ale stejně tak můžete použít i jiný druh druhy. Klidně lososa nebo i filety ze pstruha.


Cuketový koláč: Rychlovka, co nadchne vegetariány i masožrouty

foto: Gabriel Gheorge

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související