Domácí pečený cheesecake. Lepší než z kavárny…

foto: Unsplash

Cheesecake, který si s oblibou dáváte ke kávě, si můžete upéct i doma. A pak se rozhodnout, který je lepší. My sázíme jednoznačně na ten náš!

Čím pohostit návštěvu, nebo si udělat radost, když vás hodní mlsná? Pečený cheesecake je záruka. Chutná prakticky všem a jeho příprava je snazší, než si možná myslíte. Při dodržení receptu nejde prakticky zkazit, takže ani nevyžaduje žádné cukrářské zkušenosti. Pokud neošidíte suroviny, bude skvělý!

Na pečený cheesecake potřebujete:

  • 300 g máslových sušenek
  • 150 g másla
  • 500 g jemného plnotučného tvarohu
  • 2 větší bio citrony
  • 50 g krupicového nebo třtinového cukru
  • 3–4 žloutky (podle velikosti vajec)
  • 30 g jemné krupičky

Postup:

Sušenky vložte do sáčku a podrťte (válečkem či paličkou na maso) nebo rozmixujte v robotu. Do směsi pak přidejte změklé máslo a vypracujte těsto. Klidně v robotu, bude pak jemnější. Pokud to děláte v ruce, zůstanou větší drobečky sušenek, což ale vůbec nevadí. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vmačkejte do ní sušenkovou směs, rovnoměrně urovnejte a vytáhněte i do krajů

Do tvarohu nastrouhejte citronovou kůru a vymačkejte šťávu z obou citronů. Přidejte cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty šlehejte, až se vše dobře do hladka promíchá.

Hmotu vlijte do formy a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů, u horkovzdušné na 160 stupňů. Pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Potom troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte moučník zchladnout v troubě. Pokud byste ho hned vyndali, náplň se propadne a cheesecake nebude tak hezký na pohled.



Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související