Cheesecake, který si s oblibou dáváte ke kávě, si můžete upéct i doma. A pak se rozhodnout, který je lepší. My sázíme jednoznačně na ten náš!
Čím pohostit návštěvu, nebo si udělat radost, když vás hodní mlsná? Pečený cheesecake je záruka. Chutná prakticky všem a jeho příprava je snazší, než si možná myslíte. Při dodržení receptu nejde prakticky zkazit, takže ani nevyžaduje žádné cukrářské zkušenosti. Pokud neošidíte suroviny, bude skvělý!
Na pečený cheesecake potřebujete:
- 300 g máslových sušenek
- 150 g másla
- 500 g jemného plnotučného tvarohu
- 2 větší bio citrony
- 50 g krupicového nebo třtinového cukru
- 3–4 žloutky (podle velikosti vajec)
- 30 g jemné krupičky
Postup:
Sušenky vložte do sáčku a podrťte (válečkem či paličkou na maso) nebo rozmixujte v robotu. Do směsi pak přidejte změklé máslo a vypracujte těsto. Klidně v robotu, bude pak jemnější. Pokud to děláte v ruce, zůstanou větší drobečky sušenek, což ale vůbec nevadí. Dortovou formu vyložte pečicím papírem, vmačkejte do ní sušenkovou směs, rovnoměrně urovnejte a vytáhněte i do krajů
Do tvarohu nastrouhejte citronovou kůru a vymačkejte šťávu z obou citronů. Přidejte cukr, žloutky a krupičku a asi dvě minuty šlehejte, až se vše dobře do hladka promíchá.
Hmotu vlijte do formy a vložte do trouby rozehřáté na 180 stupňů, u horkovzdušné na 160 stupňů. Pečte třicet pět minut až tři čtvrtě hodiny, až bude náplň na dotek pevná a bude se lehce odtahovat od stěn. Potom troubu vypněte, pootevřete dvířka a nechte moučník zchladnout v troubě. Pokud byste ho hned vyndali, náplň se propadne a cheesecake nebude tak hezký na pohled.