Grilovaná zelenina s pastou z pečených paprik

Skvělý předkrm nebo lehká večeře
foto: Amirali Mirhashemian

Jednoduché letní jídlo vás nadchne skvělou chutí i jednoduchou přípravou.

Grilovaná zelenina je skvělá jako příloha ke grilovaným masům, ale můžete ji jíst i samostatně. Pasta z pečených či grilovaných paprik jí dodá ten správný říz. Až ji ochutnáte, šmahem zapomenete na všechny ty průmyslově vyráběné omáčky. Tohle je zkrátka jiná liga. Pokud nemáte gril, nevadí, zeleninu můžete stejně tak dobře připravit na pánvi nebo v troubě. Skvěle to jde i v remosce. A klidně si ji udělejte i víc. Chutná skvěle i studená. Když ji jen rozmačkáte na čerstvý chleba, pochopíte, o čem je život a skvělé vaření!

Grilovaná zelenina s pastou z pečených paprik

Potřebujete:

  • 3 menší cukety
  • 1 lilek
  • 3 střední masitější rajčata
  • sůl, pepř
  • olivový olej
  • 2 stroužky česneku
  • rozmarýn, tymián
  • 2 až 3 červené papriky
  • listovou petrželku

Postup:

Nejprve si připravte pastu z paprik. Papriky opečte nad ohněm nebo na pánvi rychle úplně do černa. Zabalte do folie a nechte zapařit. Pak sloupněte černou slupku a papriky rozmixujte s troškou oleje, solí, pepřem, špetkou bylinek a jedním stroužkem česneku. Dejte vychladit. Cukety, lilek i rajčata nakrájejte na plátky. V míse promíchejte s olivovým olejem, tím nešetřete, česnekem, rozmarýnem, tymiánem. Nesolte. Nechte chvíli odležet cca půl hodiny a pak postupně ogrilujte nebo opečte na pánvi či v troubě. Rajčata stačí velmi krátce.

Grilovanou zeleninu osolte, vyskládejte na talíř a ihned podávejte s paprikovou pastou a čerstvým bílým chlebem.


Dietní večeře: Italský salát s brambory a mozzarellou

foto: archiv redakce

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související