Kalendář proměny 2021 Nadace Archa Chantal je na světě!

Tradiční charitativní kalendář bude tentokrát v podání filmových plakátů.

Nadace Archa Chantal dokázala navzdory nelehké době připravit svůj tradiční charitativní kalendář pro rok 2021. A moc se povedl!

„Je úžasné, že už je to dvanáctý ročník. Lidé kalendář dokonce sbírají a ptají se mě na něj už třeba dva měsíce dopředu. Ty fotky mluví beze slov a každý ví, že pomáhají dětem. Jde skutečně o krásnou tradici, proto jsme dělali vše, abychom zvládli i letos kalendář připravit. Pomáhat je třeba, i když je doba zlá,“ komentovala vznik kalendáře herečka a zakladatelka Nadace Archa Chantal Poullain. 

Kalendář Proměny vzniká pravidelně již od roku 2010. A nejde jen o skvělou myšlenku, jak spojit něco praktického s něčím kreativním. Výtěžek z prodeje těchto kalendářů putuje přímo do dětských zdravotnických zařízení ve snaze zlepšit jejich prostředí. „Každý rok se promění populární osobnosti tuzemské umělecké scény do zcela nečekaných podob. Pro rok 2021 jsme zvolili téma hvězdy filmového plátna,“ řekla Chantal Poullain.

Kdo všechno se v kalendáři pro rok 2021 objeví, budeme vědět až v průběhu prosince. Prvním odtajněným je herec Jiří Dvořák. „Já jsem se na focení domluvil už v minulém roce, ale z časových důvodů to tenkrát nevyšlo. Jsem tedy moc rád, že můžu být součástí letos.

Byl jsem hodně zvědavý, jak ze mě udělají pana Nového. Zdálo se mi to skoro nemožné,“ přiznal Dvořák, který na filmovém plakátu “Přítelkyně pana ministra“ ztvárnil Oldřicha Nového a jeho taneční partnerka z pořadu České televize Star Dance, Lenka Nora Návorková zase herečku Adinu Mandlovou. „Byl to pro mě obrovský zážitek a moc hezky jsem si to užila,“ prozradila sympatická tanečnice.

Křest se kvůli pandemii odsouvá

Každý rok se kalendář křtil v listopadu, kdy probíhala i dražba vybraných fotografií. „Bohužel kvůli pandemii musíme křest i dražbu přesunout na první čtvrtletí příštího roku,“ uvedla ředitelka nadace Šárka Nečasová.

V loňském roce se z dražby obrazů z kalendáře Proměny 2020 získala finanční částka 841 932 Kč. Část peněz nadace použila na rekonstrukci Dětského oddělení Psychiatrické kliniky ve FN Brno. „Slavnostní otevření se ale prozatím kvůli covidu odkládá. Dále jsme se podíleli na proměně „Komunikační místnosti“ na radiačním oddělení onkologie v nemocnici na Bulovce,“ dodala Nečasová.

Z prostředků získaných nejen z prodeje kalendáře, ale především z charitativní dražby originálů fotografií, realizujeme proměny dětských oddělení a heren v českých nemocničních zařízeních po celé ČR. Příští rok máme v plánu zútulnit prostory na plicním oddělení pražské Fakultní nemocnice Krč. Jedná se o dětskou hernu pro malé pacienty do 5 let, která bude dělat radost dětem během jejich zhruba dvouměsíčního léčení na oddělení a také prostornou hernu v dětské části psychiatrické kliniky FN Hradec Králové,“ uvádí ředitelka nadace Šárka Nečasová.

Kalendáře PROMĚNY 2021 je nabízen ve 2 velikostech
Klasická velikost 33 x 33 cm za 350 Kč. Koupit zde
Limitovaná edice 64 x 64 cm za 1 000 Kč. Koupit zde

O nadaci

Nadace Archa Chantal byla založena 11. června 1993 z iniciativy paní Chantal Poullain-Polívkové, Francouzky, která u nás žije již řadu let. Život paní Chantal – to je plno barev a lásky, a protože láska patří hlavně dětem, rozhodla se vytvořit nadaci Archa, která je pro ni symbolem pomoci a záchrany. Filozofií Nadace Archa Chantal je humanizace dětských zdravotnických zařízení.

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související