Moučník, který je netradiční, skvěle chutná, a ještě k tomu je snadný na přípravu… Bábovka s pistáciemi je pro nedělní pečení jako stvořená.
Připravit ji můžete do dortové nebo klasické bábovkové formy, je to vlastně úplně jedno. V té dortové ale lépe vyniknou netradiční barvičky tohoto skvělého moučníku. Příprava je tak snadná, že ji zvládne i dítě školou povinné. Nic se neváží, stačí vám je hrnek či sklenička. Výsledek je ověřený a zaručený! Pruhovaná bábovka s pistáciemi je ideální pro cukráře začátečníky. Prakticky ji nemůžete zkazit. Připravit se dá i jako klasická dvoubarevná, nebo například jen s kokosem či vlašskými ořechy.
Pruhovaná bábovka s pistáciemi
Potřebujete:
- 3 sklenky (cca 2 dcl) polohrubé mouky
- 1,5 sklenky cukru
- 1 sklenku mléka
- 1 kypřicí prášek
- 3 vajíčka
- 0,5 sklenky oleje
- 3 lžíce kakaa
- 20 dkg neslaných najemno rozemletých pistácií
Postup:
Nejprve smíchejte všechny suché ingredience, pak rozklepněte vejce a přidejte mléko a olej. Vymíchejte do hladka. Těsto rozdělte na tři díly. Do jedné části přidejte kakao, do druhé pistácie. Do vymazané formy nalijte nejdřív neochucenou část těsta, pak kakaovou a nakonec pistáciovou. Vidličkou vytvářejte malé víry, těsto se promísí do pruhů. Pečte při 170 stupních 30-40 minut.