Pokud přemýšlíte, jak své ratolesti o víkendu zabavit, nažeňte je do kuchyně. Zaměstnají se, a ještě si smlsnou!
Tenhle recept patří k těm, který vytáhnete vždy, když se ohlásí nečekaná návštěva. Je totiž rychle hotový a navíc úspěch zaručen. Vláčná čokoládová buchta s jablky je skvělý dezert pro malé i velké. A pokud přidáte navrch čerstvě ušlehanou smetanu, budou vás velebit. Lepší nejedli! A rozhodně při přípravě zapojte i děti. Klidně i ty malé. Můžou přidávat mouku, míchat, vymazat a vysypat plech… Bude je bavit a ta kuchyň se holt pak uklidí. Jejich šťastný výraz, až bude upečeno, za to stojí.
Čokoládová buchta s jablky
Potřebujete:
- 30 dkg nastrouhaných oloupaných jablek
- 30 dkg polohrubé mouky (15 lžic)
- 25 dkg cukru (10 lžic)
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 100 g nalámané či nastrouhané hořké čokolády
- 50 ml oleje
Na polevu:
- 100 g čokolády na vaření
- 20 g cukru
- 50 g másla
- cca 20 g oříšků na posypání (vlašské, lístkové, pistácie)
Postup:
Do nastrouhaných jablek přidejte všechny sypké ingredience, pak přidejte vejce, olej i čokoládu a vymíchejte. Těsto nalijte na plech a pečte asi 30 minut na 160 stupňů. Po upečení rozpusťte na vodní lázni čokoládu s cukrem a máslem a vymíchejte až je krásně lesklá. Pak hned polevou polijte buchtu, posypte oříšky a nechte vychladnout. Šlehačkou navrch rozhodně nic nezkazíte.
Další skvělé recepty v rubrice GURMET na Runwayonline.cz