Bomba dezert: čokoládovo-banánový nepečený dortík

Až ho otestujete, dáte mi za pravdu. Je opravdu boží.
cheesecake Jakub
foto: Jitka Lubojacká

Je tak snadný, že ho zvládne připravit i dítě. A hlavně! Tenhle dortík je vážně naprosto úžasný.

Postup na tento čokoládovo-banánový dortík je popsaný do nejmenších detailů, aby se vás případní pomocníci nemuseli na nic ptát. Jedno nudné odpoledne jsme ho vymysleli s mým čtrnáctiletým synem Jakubem a chutnal tak, že naprosto každý se doslova oblizoval a chtěl recept.  Příprava zabere sotva půlhodinku, ale ta chuť! Když neošidíte suroviny, můžete si být úplně jistí, že připravíte moučník hodný mistrů cukrářů.

Na dortík potřebujete:

  • 400 g máslových sušenek
  • 200 g másla
  • 250 g mascarpone
  • 250 ml šlehačky
  • 100 g hořké čokolády
  • 2 banány

Postup:

Jako první si z ledničky vyndejte máslo a mascarpone, oboje by mělo mít pokojovou teplotu. Šlehačku nechte v lednici, ta by naopak měla být co nejstudenější. Sušenky podrťte (ručně nebo v mixéru, ale neměly by být moc najemno) a smíchejte s povoleným máslem. Dortovou formu (průměr 24 cm) vyložte pečícím papírem a na dno a okraje vmačkejte sušenkovou směs. Dejte do ledničky.
Na vodní lázni rozpusťte 60g čokolády, zbytek nastrouhejte škrabkou nebo na hrubším struhadle a nechte stranou na závěrečné ozdobení. Rozpuštěnou a trochu zchladlou čokoládu postupně ručně metličkou zamíchejte do mascarpone. Šlehačku ušlehejte do tuha a smíchejte s čokoládovým mascarpone. Na dno dortové formy rozkrájejte podélně dva banány, na ně navršte krém, posypte čokoládovými hoblinkami a nechte alespoň hodinu ztuhnout v lednici.

Další sladké recepty:

Palačinky plněné šlehačkou a bílou čokoládou
Sváteční lívance s ovocem
Ovocné tiramisu

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související