To chcete! Palačinky plněné šlehačkou a bílou čokoládou

Dneska si je opravdu zasloužíte!

Jsou dny, kdy to jinak nejde. Musíme se něčím odměnit, zpříjemnit si odpoledne, dopřát si něco moc dobrého. A tenhle recept na plněné palačinky je proto jako stvořený.

Na palačinky plněné šlehačkou a bílou čokoládou budete potřebovat:

Na těsto:

Každý ho dělá jinak, já mám vyzkoušené tohle a je skvělé. Je akorát tak tekuté a palačinky jsou z něj krásně tenké, tak jak mají být.

  • 1 l mléka
  • 3 vejce
  • špetka soli
  • 400 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva

Na náplň:

  • 1 tabulka bílé kvalitní čokolády (může být i mléčná nebo hořká, pokud máte raději)
  • 100 g mascarpone
  • vanilkový cukr nebo vanilkový lusk a lžíce cukru
  • 100 ml šlehačky

Postup:

Rozklepněte vejce a s moukou, kypřícím práškem, solí a pár lžícemi mléka vymíchejte hladké těsto. Do něho pak postupně za stálého míchání přilévejte mléko. Nechte chvilku odstát, aby se dobře spojilo a pak smažte tenké palačinky.

Na náplň rozpusťte na vodní lázni čokoládu a téměř vychladlou, ale ještě tekutou velmi opatrně pouze ručně vmíchejte do mascarpone. Až se zcela spojí, přidejte znovu velmi jemně ušlehanou smetanu. Tento postup je nutné dodržet, jinak se náplň nespojí. Rozhodně nepoužívejte elektrický šlehač, náplň by zřídla a byla tekutá.

Potom už jen naplňte palačinky, zarolujte, posypte hoblinkami čokolády a mlsejte a mlsejte! Dnes je to dovoleno bez jakýchkoli omezení.

Další recepty pro váš sladký život

Babiččin linecký koláč
Ovocný koláč podle cukráře
Čokoládovo-banánový cheesecake

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související