Jako od babičky: sváteční nadýchané lívance s ovocem

Pro chvíle, kdy hřešit můžeme
Nadýchané lívance
Foto: PxHere

Ráno vstát a nic nemuset. Dát si k snídani lívance a pak se jen tak povalovat, odpočívat nebo jít na procházku…

Tak přesně tohle bychom si alespoň jednou za týden měli naordinovat. V zájmu svém i všech okolo nás. Relax prostě potřebujeme. A teď co k té snídani… Pro mě jsou sváteční nadýchané lívance jasná volba.

Na nadýchané lívance budete potřebovat:

  • 750 ml vlažného mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 42 g (kostku) droždí
  • 50 g cukru
  • vanilkový lusk
  • kůru z jednoho bio citronu

Postup:

Do mléka rozdrobte do jednoho místa droždí, posypte cukrem, lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte ostatní suroviny a vymíchejte hladké těsto. Nechte na teple přikryté utěrkou stát. Až zdvojnásobí svůj objem, můžete začít smažit. Skvěle jsou jen pocukrované s ovocem, namazané marmeládou, s jogurtem nebo šlehačkou. Pro fajnšmekry tu mám ale jeden tajný tip na naprosto skvělou záležitost. Tu někdy vážně zkuste!

Ňamka na lívance z bílé čokolády

  • 1 tabulka bílé kvalitní čokolády
  • 250 g tvarohu
  • vanilkový cukr nebo ještě lépe vanilkový lusk a lžíce cukru
  • 1- 2 lžičky amaretta
  • 100 ml šlehačky

Postup:

Čokoládu rozpusťte na vodní lázni. Do zchladlé, ale stále ještě tekuté přimíchejte tvaroh, vanilku a amaretto a nakonec vmíchejte ušlehanou smetanu.

Ještě máte chuť na sladké? Vyzkoušejte recept na Ovocné tiramisu

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související