Ráno vstát a nic nemuset. Dát si k snídani lívance a pak se jen tak povalovat, odpočívat nebo jít na procházku…
Tak přesně tohle bychom si alespoň jednou za týden měli naordinovat. V zájmu svém i všech okolo nás. Relax prostě potřebujeme. A teď co k té snídani… Pro mě jsou sváteční nadýchané lívance jasná volba.
Na nadýchané lívance budete potřebovat:
- 750 ml vlažného mléka
- 500 g hladké mouky
- 2 vejce
- 42 g (kostku) droždí
- 50 g cukru
- vanilkový lusk
- kůru z jednoho bio citronu
Postup:
Do mléka rozdrobte do jednoho místa droždí, posypte cukrem, lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte ostatní suroviny a vymíchejte hladké těsto. Nechte na teple přikryté utěrkou stát. Až zdvojnásobí svůj objem, můžete začít smažit. Skvěle jsou jen pocukrované s ovocem, namazané marmeládou, s jogurtem nebo šlehačkou. Pro fajnšmekry tu mám ale jeden tajný tip na naprosto skvělou záležitost. Tu někdy vážně zkuste!
Ňamka na lívance z bílé čokolády
- 1 tabulka bílé kvalitní čokolády
- 250 g tvarohu
- vanilkový cukr nebo ještě lépe vanilkový lusk a lžíce cukru
- 1- 2 lžičky amaretta
- 100 ml šlehačky
Postup:
Čokoládu rozpusťte na vodní lázni. Do zchladlé, ale stále ještě tekuté přimíchejte tvaroh, vanilku a amaretto a nakonec vmíchejte ušlehanou smetanu.
Ještě máte chuť na sladké? Vyzkoušejte recept na Ovocné tiramisu