Jako od babičky: sváteční nadýchané lívance s ovocem

Pro chvíle, kdy hřešit můžeme
Nadýchané lívance
Foto: PxHere

Ráno vstát a nic nemuset. Dát si k snídani lívance a pak se jen tak povalovat, odpočívat nebo jít na procházku…

Tak přesně tohle bychom si alespoň jednou za týden měli naordinovat. V zájmu svém i všech okolo nás. Relax prostě potřebujeme. A teď co k té snídani… Pro mě jsou sváteční nadýchané lívance jasná volba.

Na nadýchané lívance budete potřebovat:

  • 750 ml vlažného mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 2 vejce
  • 42 g (kostku) droždí
  • 50 g cukru
  • vanilkový lusk
  • kůru z jednoho bio citronu

Postup:

Do mléka rozdrobte do jednoho místa droždí, posypte cukrem, lžící mouky a nechte vzejít kvásek. Pak přidejte ostatní suroviny a vymíchejte hladké těsto. Nechte na teple přikryté utěrkou stát. Až zdvojnásobí svůj objem, můžete začít smažit. Skvěle jsou jen pocukrované s ovocem, namazané marmeládou, s jogurtem nebo šlehačkou. Pro fajnšmekry tu mám ale jeden tajný tip na naprosto skvělou záležitost. Tu někdy vážně zkuste!

Ňamka na lívance z bílé čokolády

  • 1 tabulka bílé kvalitní čokolády
  • 250 g tvarohu
  • vanilkový cukr nebo ještě lépe vanilkový lusk a lžíce cukru
  • 1- 2 lžičky amaretta
  • 100 ml šlehačky

Postup:

Čokoládu rozpusťte na vodní lázni. Do zchladlé, ale stále ještě tekuté přimíchejte tvaroh, vanilku a amaretto a nakonec vmíchejte ušlehanou smetanu.

Ještě máte chuť na sladké? Vyzkoušejte recept na Ovocné tiramisu

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související