Hned hotové, jednoduché na přípravu, nijak zvlášť kalorické, přitom syté, a hlavně moc dobré… Kolik takových receptů znáte? Po dnešku o jeden víc. Bylinkové kuře v tortille se stane vaším oblíbeným rodinným receptem.
Na bylinkové kuře v tortille pro 4 osoby budete potřebovat:
- 400 g kuřecích prsou
- 200 ml zakysané smetany
- 100 ml majonézy
- římský salát, rajčata, okurka
- 4 stroužky česneku
- sůl, pepř
- bylinky: rozmarýn, tymián, bazalku, petrželku, libeček, šalvěj
- olivový olej
- 4 tortilly
Postup:
Nejlépe den nebo aspoň pár hodin předem si naložte kuřecí prsa, která vždy podélně rozpůlíte. Marinádu připravte z asi dvou lžic olivového oleje, bylinek, dvou stroužků česneku a čerstvého pepře. Nesolte.
Na česnekový dip smíchejte zakysanou smetanu s majonézou a rozmačkaným česnekem, trochou soli a pepřem.
Prsa vyndejte z marinády, osolte a zprudka opečte z obou stran na grilu nebo grilovací pánvi. Nechte v teple přikryté cca pět minut odležet.
Tortillu zlehka postříkejte vodou a nahřejte na pánvi nebo grilu. Na teplou placku pak dejte kousky pokrájeného kuřete, posypte pokrájenou zeleninou, pokapejte dipem a zabalte.
Domácí tortilly
Samozřejmě si je můžete koupit, ale chcete jíst jídlo, které v pytlíku vydrží skoro rok? Domácí jsou bez jakýkoli přídavných látek a jejich příprava je velmi jednoduchá.
Na 6-8 tortill potřebujete:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžičku soli
- 50 ml olivového oleje
- 60 ml vlažné vody
- 1 lžičku kypřicího prášku
Vše smíchejte na hladké těsto. Rozdělte na 6-8 dílů (podle velikosti pánve) a vyválejte tenké placky. Pečte na sucho z obou stran. Že je placka hotová, poznáte, když se na ní začnou tvořit puchýře.
Další skvělé recepty:
Delikátní pravá italská pasta: Ravioly s ricottou a špenátem
Pravé slovenské BRYNZOVÉ HALUŠKY se slaninou
Tip na víkend: Domácí TĚSTOVINY s boloňskou omáčkou