Ořechové řezy s čokoládovým posypem

Oslaďte si víkend!
foto: Unsplash

Venku začíná být zima, a to je přesně ta chvíle, kdy máme chuť na něco vydatnějšího, sytějšího, a hlavně moc dobrého.

Ořechové řezy s čokoládovým posypem jsou přesně ten druh moučníku, který si chcete dát k horkému čaji nebo kafíčku a zachumlat se s ním pod deku na gauč. Pustit si oblíbený film a užívat si, že je venku škaredě a vy si můžete lebedit doma v teple.

Na ořechové řezy s čokoládou potřebujete:

  • 5 vajec
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce polohrubé mouky
  • 3 lžíce mletých ořechů
  • 2 lžíce oleje
  • špetka soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 200 ml smetany na šlehání
  • 150 g moučkového cukru
  • 100 g mletých ořechů
  • kakao na posypání
  • 50 cl amaretta
  • cca 50 g kvalitní hořké čokolády

Postup:

Žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte s cukrem do pěny. Přidejte za stálého mírného míchání postupně olej, sůl, lehce vmíchejte mouku, ořechy, a nakonec vyšlehaný sníh z bílků. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby rozehřáté na 160 stupňů a pečte asi 15 minut. Vychladlý plát rozřízněte na stejně široké pásy, ty pokapejte amarettem a promažte krémem.

Na krém smíchejte mascarpone s cukrem, přidejte jednu vyšlehanou smetanu a ořechy.

Jednotlivé pláty promažte krémem, vrchní vrstvu posypte trochou kakaa a hoblinkami čokolády. Nechte vychladit.




Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související