Mlsání na víkend: Jablečné řezy s karamelovou krustou

Voňavé a lahodné!
foto: Unsplash

Dokonalý moučník můžete připravit i během chvilky. Jablečné řezy s karamelovou krustou nejen skvěle chutnají, ale i báječně vypadají a vsadím se, že budou patřit do zlatého fondu vašich domácích receptů. Navíc jsou připravené velmi rychle a skoro bez práce.

Miluju moučníky s jablky. A když jsou během chvilky v troubě, mají body navíc. Tyhle jablečné řezy s karamelovou krustou patří u nás doma k velmi oblíbeným. K jejich přípravě přizvěte i děti. Míchat těsto zvládnou už i ty velmi malé, krájet jablíčka ty větší a na vás pak zbyde už jen příprava karamelu. A to je hned. Tak pojďme na to.

Na jablečné řezy s karamelovou krustou potřebujete:

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krystal
  • 1 hrnek mléka
  • 1/4 hrnku rozpuštěného másla
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • cca 400 g kyselejších jablek
  • na karamel: 150 g cukru, 40 g másla

Postup:

Smíchejte mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte žloutky, vlažné mléko a máslo. Vymíchejte do hladka, úplně stačí ručně metlou. Přidejte ušlehaný sníh a těsto nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem. Jablka omyjte, můžete i oloupat, ale není nutné a nakrájejte na plátky nebo tzv. na vějířky. Vyskládejte na těsto a dejte do vyhřáté trouby na 170 stupňů péct asi na 25 minut. Mezitím si připravte světlý karamel. Cukr nechte pozvolna rozpustit a pak do něj postupně zašlehejte máslo. Ihned po upečení s ním koláč polijte.





Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související