Dokonalý moučník můžete připravit i během chvilky. Jablečné řezy s karamelovou krustou nejen skvěle chutnají, ale i báječně vypadají a vsadím se, že budou patřit do zlatého fondu vašich domácích receptů. Navíc jsou připravené velmi rychle a skoro bez práce.
Miluju moučníky s jablky. A když jsou během chvilky v troubě, mají body navíc. Tyhle jablečné řezy s karamelovou krustou patří u nás doma k velmi oblíbeným. K jejich přípravě přizvěte i děti. Míchat těsto zvládnou už i ty velmi malé, krájet jablíčka ty větší a na vás pak zbyde už jen příprava karamelu. A to je hned. Tak pojďme na to.
Na jablečné řezy s karamelovou krustou potřebujete:
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krystal
- 1 hrnek mléka
- 1/4 hrnku rozpuštěného másla
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- cca 400 g kyselejších jablek
- na karamel: 150 g cukru, 40 g másla
Postup:
Smíchejte mouku s cukrem a kypřicím práškem. Přidejte žloutky, vlažné mléko a máslo. Vymíchejte do hladka, úplně stačí ručně metlou. Přidejte ušlehaný sníh a těsto nalijte do plechu vyloženého pečicím papírem. Jablka omyjte, můžete i oloupat, ale není nutné a nakrájejte na plátky nebo tzv. na vějířky. Vyskládejte na těsto a dejte do vyhřáté trouby na 170 stupňů péct asi na 25 minut. Mezitím si připravte světlý karamel. Cukr nechte pozvolna rozpustit a pak do něj postupně zašlehejte máslo. Ihned po upečení s ním koláč polijte.