Rychlovka k obědu: špagety se špenátem, rajčaty a parmazánem

Uvařeno za deset minut.
foto: Unsplash

Jaké je tajemství dobré kuchyně? Vždycky to nemusí být hodiny strávené u sporáku. I během chvilky se dá připravit skvělé jídlo. Základem jsou kvalitní suroviny a dobrý recept samozřejmě.

Těstoviny mají tu výhodu, že se dají jíst na tisíc způsobů a jen málokomu se přejí. Zejména, když se je naučíte připravovat jako pravý Ital. Rychle, jednoduše a s grácií. Tenhle recept na špagety se špenátem, rajčaty a parmazánem je skvělý v tom, že jídlo je lehké, uspokojí i vegetariány a pokud nebudete šetřit na kvalitních těstovinách, nebo si dokonce připravíte své vlastní (což přípravu, pravda, o něco prodlouží) pochutnáte si jako v té nejlepší restauraci. Italské, jak jinak.

Špagety se špenátem, rajčaty a parmazánem potřebujete:

  • 500 g špaget
  • 500 g čerstvého špenátu
  • 200 g cherry rajčat
  • stroužek česneku
  • lžičku másla
  • 50 g parmazánu
  • sůl, pepř
  • olivový olej

Postup:

Do velkého hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dejte vařit špagety. Nesmíte je převařit, musí být al dente, tedy na zkus. Do velké pánve nalijte olej, krátce osmahněte rajčata, přidejte česnek, máslo a hned na to špenát. Osmahněte asi minutu, ne déle, a přidejte uvařené špagety s trochou vody, ve které se vařily. Promíchejte, posypte hoblinkami parmazánu a ihned podávejte.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související