Fenomenální britská zpěvačka Adele v nedávném rozhovoru pro Daily Star přiznala, že za její radikální proměnou byla nemoc. Přestože cítí, že jí její kypré tvary pomohly ke slávě a vlastně je měla ráda, nakonec ji zdraví donutilo výrazně zhubnout.
Svou kariéru začínala jako plnoštíhlá, což považovala spíš za výhodu. Její nadváhu podle ní totiž lidé brali jako nedostatek, díky kterému se s ní dokázali lépe ztotožnit. „Vnímali, že také nejsem dokonalá jako oni, což jim bylo sympatické,“ přiznala v rozhovoru pro Mamamia.com.
Za posledních několik let však prošla nepřehlédnutelnou proměnou. Mnozí se ptali, co za tím je, že za dva roky shodila neuvěřitelných 50 kilogramů a tím své kypré tvary zcela ztratila. Po své poslední show, kterou dokázala během pár minut vyprodat, konečně promluvila. „Mám často tak velké bolesti, že se musím z pódia doslova odplazit.“
Ischias a prasklá ploténka
Je jednou z těch hudebních hvězd, které našly způsob, jak s každým fanouškem doslova rezonovat. Důkazem jsou její vyprodané koncerty a její schopnost zazpívat cokoli napříč hudebními žánry. Ale jakkoli je zpěvačka světově uznávanou hvězdou, o svém soukromém životě prakticky nemluví. Teprve nedávno prozradila důvody, proč se rozhodla změnit svůj životní styl. Více než dvě desetiletí se totiž potýká s chronickým onemocněním zad a depresemi.
V rozhovoru pro Daily Star prozradila, že od svých 15 let trpí ischiasem. Začalo to poté, co ji praskla ploténka. „Přesněji jde o silnou bolest nervů, která vystřeluje z dolní části zad až do boků, hýždí a nohou. Polovinu svého života tak trpím bolestmi zad. Vše pramení ze stresu nebo ze špatného držení těla,“ přiznala zpěvačka.
Dokonce při její novoroční show v Las Vegas bylo mezi fanoušky slyšet, jak říká, že má potíže s bolestí. A právě pravidelné cvičení jí pomohlo. „Zpevnila jsem bříško a pánevní dno, což jsem nikdy předtím neměla. Díky tomu mě už záda tolik nebolí. Pravidelným cvičením jsem získala kondičku, dokážu běhat se svým dítětem a navíc jsem shodila neuvěřitelných padesát kilo. Vše ale bylo hlavně kvůli mé úzkosti, bolestem a abych se cítila lépe,“ vysvětlila Adele britskému magazínu Vogue.
Zpěvačka se navíc rozpovídala i o svých psychických problémech po rozchodu se svým manželem. „Začala jsem znovu s terapií, protože jsem to opravdu potřebovala. Když jsem procházela rozvodem, absolvovala jsem až pět terapeutických sezení denně,“ přiznala s tím, že pokud člověk potřebuje pomoct, nemá se bát o svých problémech mluvit s odborníky.
Blízkost fanoušků ji naplňuje
Během lednového koncertu v Las Vegas dojalo zpěvačku velmi emotivní setkání. Na videozáznamu zachyceném diváky a sdíleném na TikToku Adele prochází davem fanoušků. Míjí staršího pána, který drží svůj telefon s fotkou ženy. Během zpívání se Adele zeptá: „Kdo je to?“ Ozve se tichá odpověď, která Adele dojme k slzám.
Když se vítězka několika cen Grammy vrátí po přestávce na podium, stále má slzy v očích a všem se se zážitkem svěří. „Procházela jsem davem a přála bych si, abyste viděli to, co vidím já. Říkáte mi své malé příběhy. Teď mám v sobě jeden, který mi tamten muž prozradil,“ říká a snaží se promluvit tak, aby nezačala plakat. Ukáže směrem k mužovu sedadlu. „Prostě je tam. Vidíte ho, jak drží svůj telefon? Na tom telefonu má fotografii své ženy, která zemřela. On ale ví, že tu je s námi. Je mi to tak líto. Moc mě mrzí vaše ztráta. „Vážím si, vaší důvěry.“ Jen co domluví, svému fanouškovi věnuje píseň „Someone Like You“. „To je pro vás, pane, i pro vaši ženu. Věřím, že je tu s námi,“ říká.
Usmíření s otcem a vzestup kariéry
Adele má silné sociální cítění díky svým zkušenostem z dětství. Když bylo její matce devatenáct, otěhotněla. Její otec od rodiny odešel, když Adele (celým jménem Adel Laurie Blue Adkins), byly tři roky. Přestěhoval se do Walesu, začal pít a vůbec se o svou dceru nezajímal. V roce 2017 k tomu Adele řekla: „Nevěděla jsem, co má táta dělat, protože jsem ho nikdy neměla.„
Během posledních tří let se s ním ale začala setkávat a nakonec i usmířila. Krátce před jeho smrtí v květnu 2021 mu věnovala své album. „Odpustili jsme si… Našli jsme spolu klid a pak jsem mu pustila album na Zoom,“ řekla s tím, že čas, který spolu prožili před jeho smrtí, byl pro ni velmi osvobozující. „Když zemřel, bylo to doslova, jako by se moje rána zavřela“.
Jak sama říká, lásku k hudbě v sobě měla od narození. Už ve čtyřech letech zpívala všechny písně Spice Girls. Její matka Penny Adkins se prý musela hodně otáčet, aby ji zaplatila hudební kurzy. Když jí bylo čtrnáct, přijali ji na BRIT School for Performing Arts and Technology. V osmnácti podepsala smlouvu s MySpace. Její první album 19 vyšlo krátce poté a vystoupení na Saturday Night Live s písněmi „Chasing Pavements“ a „Cold Shoulder“ ji v roce 2008 doslova katapultovalo mezi světovou hudební elitu.
Muži stojící za úspěšnými alby
V době tvorby svého alba 19 Adele chodila s mužem, kterému se přezdívalo „Mr 19“. Písně na tomto albu byly plné lásky. Zpívala o tom, jak se do něj zamilovala a následně pak i rozešla. Jeho identita nebyla nikdy veřejně odhalena. Druhé album Adele s názvem 21, bylo inspirováno fotografem Alexem Sturrockem, se kterým randila v roce 2008 a prodalo se ho po celém světě neuvěřitelných 17 milionů kusů. Pyšní se i nejoblíbenějším albem za posledních 20 let. Po jejich rozchodu pak napsala úspěšný hit ‚Someone Like You‘.
Když v roce 2011 byla Adele na vrcholu své kariéry, zradilo ji zdraví. Při zpěvu ve francouzské rozhlasové show si poškodila hlasivky a kvůli operaci musela zrušit celé turné. O rok později se vrátila mnohem silnější než kdy předtím a v roce 2012 získala všech šest nominací na udílení cen Grammy. „Vzhledem k tomu, že se jedná o vokální cenu, chci poděkovat hlavně svým lékařům, kteří mi vrátili hlas,“ řekla ten večer.
Ve stejné době se potkala s podnikatelem Simonem Koneckim a v říjnu 2012 se jim narodil syn Angelo. Své soukromí drželi pod pokličkou a dokonce žalovali britskou agenturu za zveřejnění paparazzi snímků syna, když mu byl jeden rok. Adele magazínu Vanity Fair přiznala, že trpěla po narození syna postnatální depresí. „Byla jsem šílená a posedlá svým dítětem,“ přiznala. V roce 2015 vydala ve svých sedmadvaceti letech třetí album 25. „Toto album je o tom, co jsem o sobě zjistila a kým jsem se stala. Samotné je mi líto, že mi to trvalo tak dlouho.“ Její singl ‚Hello‘ debutoval na prvním místě v zemích po celém světě a opět přinesl Adele globální úspěch.
V roce 2016 se tajně provdala za Simona, přičemž jejich manželství bylo oficiálně potvrzeno pouze její krátkou zmínkou při udílení cen Grammy v roce 2017, když při děkovné řeči zmínila slovo „manžel“. Ve stejném roce pak na turné v Austrálie řekla svým fanouškům: „Jsem vdaná.“
Mateřství, rozvod a nová láska
V roce 2017 ji opět dohnalo onemocnění hlasivek a Adele oznámila, že si dává pauzu. Stala se matkou na plný úvazek. V roce 2019 po osmi letech společného života Adele a Simon oznámili rozvod. „Jsou odhodláni vychovávat svého syna s láskou a žádají o soukromí,“ stálo v prohlášení. Pár dodnes žije v Los Angeles nedaleko sebe. Podle Adele je jejich život konečně v pořádku. „I když jsme šli každý svou cestou, stále je Simon důležitou součástí mého života. Cítím se, jako by on a Angelo byli moji andělé.“
The Sun přiznala, že po rozvodu zažívá „nový nádech života“. V rozhovoru s Oprah Winfrey Adele řekla, že se snažila synovi vysvětlit, proč už není zamilovaná do jeho otce. „Bylo tolik odpovědí, které jsem mu nemohla dát, protože žádné nejsou.“ Na základě toho vzniklo její album 30, které mu věnovala. „Celé album není o něm, je o mně. Chtěla jsem, aby mě slyšel mluvit, kdo jsem a jak se cítím. Nevím totiž, jestli někdy budu schopná s ním vést v reálném životě takovýto rozhovor.“
Ve Vogue Adele odhalila, že na začátku roku 2021 (poté, co se dvojice setkala na večírku před dvěma lety), začala randit se sportovním agentem Richem Paulem. „On je veselý, zábavný a velmi chytrý.“ Přiznala, že je to poprvé, co milovala sama sebe a konečně je otevřená milovat a být milována někým jiným. Na otázku, zda by chtěla rozšířit svou rodinu, odpověděla: „Určitě jsem tomu otevřená. Chtěla bych více dětí, ale kdyby se to nepovedlo, nebyl by to konec světa. Mám totiž svého Angelo.“
zdroj: The Sun, Mamamia.com, Vogue.com, Daily Star