Nejčokoládovější nepečený cheesecake na světě

Slast v každém soustu!
foto: Unsplash

Připravit skvělý nepečený cheesecake je vlastně úplně jednoduché. Klidně k jeho přípravě přizvěte i děti. Bude je to bavit, a ještě s chutí olížou metlu od krému. Tenhle je totiž naprosto božský.

Receptů na čokoládový nepečený cheesecake existuje mnoho. Většinou se na přípravu krému používá sýr typu Philadelphia nebo tvaroh. Podle mě je ale nejlepší ten z mascarpone a prvotřídní čokolády. Možná namítnete, že pak už to vlastně není cheesecake, ale copak na tom zaleží, jak to pojmenujete? Důležitá je chuť a ta je dokonalá. Vyzkoušejte a posuďte sami. Chutná jako z té nejluxusnější cukrárny, a přitom je na přípravu docela snadný.

Na nejčokoládovější nepečený cheesecake potřebujete:

  • 400 g výběrových máslových sušenek (skvělé prodávají např. v Mark & Spencer nebo italské v Lidlu)
  • 200 g másla
  • 300 g mascarpone
  • 200 ml 40% šlehačky
  • 200 g kvalitní hořké čokolády (na té nešetřete, pro výslednou chuť je zásadní)
  • 50 g cukru
  • trocha smetany na polevu
  • 20 g másla na polevu
  • ovoce na ozdobu

Postup:

Na korpus podrťte sušenky. Ručně přes utěrku nebo v mixéru, ale neměly by být moc najemno a smíchejte je s povoleným máslem. Dortovou formu (průměr 24 cm) vyložte pečicím papírem a na dno a okraje vmačkejte sušenkovou směs. Odložte do ledničky.


Na vodní lázni rozpusťte 150 g čokolády. Rozpuštěnou a trochu zchladlou čokoládu postupně ručně metlou zamíchejte do oslazeného mascarpone, které by mělo mít pokojovou teplotu, proto si ho včas vyndejte z ledničky. Šlehačku ušlehejte do tuha a smíchejte s čokoládovým mascarpone. Krém nalijte na sušenkový základ a dejte do lednice minimálně na dvě hodiny, ideálně přes noc. 50 g čokolády rozpusťte na vodní lázní s asi 5 lžícemi smetany, přidejte 20 g másla a vymíchejte hladkou směs. Zchladlou, ale ještě tekutou polijte cheesecake. Buď celý, nebo jen ozdobnými proužky. Ozdobte libovolným ovocem, nejlepší je s jahodami nebo malinami.


Voňavé pokušení: Skořicový cheesecake s karamelem

foto: Unsplash

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související