Pověstí a povídaček, kde a kdy tenhle legendární recept vznikl je hodně. Podstatné ale je, že jde o skvělou záležitost, která prostě nemá chybu. Zejména pokud dodržíte původní recepturu.
Kuřecí křídla Buffalo se připravují smažená nebo pečená, to kouzlo, ale spočívá v následném postupu a ingrediencích. Vybrat musíte hlavně dobrou chilli omáčku. Nejlepší je Frank´s RedHot, použít ale můžete i Tabasco nebo Heinz Pimento Chilli Sauce. S jinými to nikdy nebude tak dobré. Křídla se připravují bez tzv. letky, tedy nejhornější části a pokud můžete, sežeňte si je z bio chovu, ta chuť je prostě nezaměnitelná. Kuřecí křídla Buffalo se tradičně podávají s omáčkou z plísňového sýra, ale pokud ji nemáte rádi, může být i česneková. Chybět by nikdy neměl řapíkatý celer a na proužky nakrájená mrkev, dobré pečivo a samozřejmě pivo.

Pečená kuřecí křídla Buffalo
- 3/4 šálku hladké mouky
- 1/2 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1/2 lžičky soli
- 20 kuřecích křidélek
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 šálku pálivé omáčky (například Frank’s RedHot)
Postup:
Smíchejte mouku, kajenský pepř, česnekový prášek a sůl, křidýlka ve směsi důkladně obalte a nechte alespoň hodinu v chladu odležet. Roztavené máslo a pálivou omáčku smíchejte v malé misce. Namočte křídla do směsi a vyskládejte je na vymaštěný pekáček. Pečte v předehřáté troubě na 200 stupňů do křupava asi 40 minut. V polovině pečení křídla obraťte. Druhý rovnocenný způsob je, že křídla usmažíte ve vysoké vrstvě oleje. Jsou pak ale o poznání mastnější. Po upečení je pokapejte zbylou omáčkou a ihned podávejte.
Omáčka z modrého sýra
Kelímek zakysané smetany (200 ml), 3 polévkové lžíce majonézy, a cca 150 g gorgonzoly. Sýr najemno nadrolte, Vše smíchejte a dejte vychladit.
Rychlá večeře: grilované bylinkové kuře v tortille
