Věříte, že i paštika může být bez jater? A navíc moc dobrá? Vyzkoušejte třeba tu ze semínek. Možná se budete divit, jak skvěle vám zachutná a vy si ji rádi zařadíte do své vlastní domácí kuchařky.
Na paštiku ze slunečnicových semínek pro 2 osoby budete potřebovat:
- 100 gramů slunečnicových semínek (namočených přes noc)
- 20 gramů sušených rajčat (ne v oleji)
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce tahini
- 100 ml + 300 ml vody
- 5 g práškového agaru
- 2 lžičky mleté papriky
- 2 lžičky provensálského koření nebo koření „Dobrá nálada“
Postup:
Slunečnicová semínka namočte minimálně 2 hodiny předem. Sušená rajčata zalijte 100 ml vody a nechte nabobtnat.
V menším hrnci osmažte najemno nakrájenou cibulku i s česnekem. Pak přidejte mletou papriku, provensálské koření a jen velmi krátce osmahněte, aby paprika nezhořkla. Přilejte asi 100 ml vody a chviličku duste. Dolijte 200 ml vody, přidejte agar a nechte projít varem.
Slunečnicová semínka slijte, propláchněte a rozmixujte společně s tahini do hladké hmoty. Přidejte lahůdkové droždí, směs osmahnuté cibule s kořením, shoyu, tahini, rajčata i s máčecí vodou a promixujte.
Směs mixujte na vysoké otáčky, dokud nebude mít zcela hladkou strukturu. Vhodnou formu vypláchneme studenou vodou a směs do ní nalijte a nechte vychladit.
O autorce:
Díky vlastním zažívacím potížím jsem se začala zajímat o zdravý životní styl, prevenci a správnou výživu. Absolvovala jsem kurzy v oblasti výživy, tradiční čínské medicíny, masáží, akupunktury a osobního rozvoje. Musím říct, že jsem se v tom našla a dnes je to pro mě vlastně záliba, kterou s chutí předávám dál.
Pokud máte nějaké dotazy, nebo se jen budete chtít inspirovat tím, co dělám, můžete mě sledovat na mém Instagramu Healthy Katy Prague.
Vaše Katka
Související: