Rychlý recept: Losos se špenátem a cherry rajčaty

Delikátní večeře nebo oběd.
Losos se špenátem
foto: Jitka Lubojacká

Možná to tak nevypadá, ale tohle jídlo, zvládne během 10 minut i velmi podprůměrný kuchař. A všichni se budou olizovat. Losos je navíc skvělá ryba plná vitaminu D.

 

Jsou recepty, které si zamilujte ihned. Především proto, že jsou rychlé, není složité je připravit a chutnají prakticky všem. Navíc ryb jíme stále málo, což je škoda, protože zejména ty tučné jsou plné vitaminu D. A ten teď opravdu potřebujeme všichni. Je nezbytný pro správné fungování imunity a jeho správná hladina v organismu má vliv na rekonvalescenci a podle některých studií výrazně zkracuje průběh onemocnění. Minimálně jednu až dvě porce lososa či jiné ryby bychom měli sníst každý týden.

Na čtyři porce lososa se špenátem a rajčaty potřebujete:

  • 4 ks čerstvého lososa, každý cca 150 g
  • 300 g čerstvého špenátu
  • 3 stroužky česneku
  • půlku bio citronu
  • hrst cherry rajčátek
  • sůl, pepř
  • slunečnicový olej
  • máslo

 

Postup:

Porce čerstvé ryby osušte, osolte a zlehka opepřete. Na rozpálenou pánev vlijte trošku slunečnicové oleje a položte lososa kůží dolů. Po třech minutách zakápněte maso citronovou šťávou a obraťte. Na pánev přidejte kousek másla i půlku citronu řezem dolů. Porce lososa postupně opečte ze všech stran, nemělo by to trvat déle jak 6 minut, aby zůstal šťavnatý. Ke konci pečení přidejte ještě rajčata, česnek a na poslední minutu opláchnutý špenát. Smíchejte s vypečenou šťávou a ihned podávejte. Ideální příloha je bramborová kaše nebo brambory s petrželkou.


Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Související