Přehlídka MOSCHINO jaro/léto 2021: Runway plná krásně oblečených loutek

Nejoriginálnější módní show na světě
Moschino Spring Summer 2021
Moschino Spring Summer 2021

Kreativní ředitel Moschino Jeremy Scott měl naprosto skvělý nápad. Vytvořil zcela ojedinělou show, při které se na mole představily místo modelek miniaturní loutky.

Měsíc módy pokračuje navzdory stále probíhající pandemii. Situace ale přinutila módní návrháře, aby svou kreativitu zapnuli na plné obrátky. A ti se snaží! Nejčastěji to vyhrávají nejrůznější digitální prezentace, ale Moschino své konkurenty, zdá se, opět předběhlo. Scott se rozhodl pro – doslova – zmenšenou show a nechal vytvořit dvojníky slavných tváří, a to nejen samotných modelek, ale i diváků. Pro první řadu, kde většinou sedí VIP hosté, nechal ztvárnit loutky slavné Anny Wintourové a šéfredaktora britského časopisu Vogue Edwarda Enninfulho.

„Bylo to velmi náročné. Nejen, že všechny modely i příslušenství kolem přehlídky muselo být zmenšeno. Ale i celé publikum muselo být skvěle ztvárněno a dokonale oblečeno,“ řekl Scott ve videorozhovoru pro CNN Styl.

A i samotná přehlídka tentokrát vyzněla o dost jinak, než v dobách minulých. Značka, která je známá svým kýčovitým luxusním vzhledem, nyní představila minisukně inspirované Marií Antoinettou až po extravagantní remix stylu Duran Duran.

Moschino SS21

Obrázek 2 z 10

V této kolekci dámských oděvů, která bude samozřejmě k dispozici i v lidských velikostech, představil Scott elegantní šaty s tylovými sukněmi, pláště s dramatickými límci v jemných odstínech růžové, modré, hráškově zelené, zlaté a černé. Zlatým hřebem celé přehlídky byl i detail celebrity zdobící „zelený“ koberec, kdy návrhář poukazuje na udržitelnost v módě. Připomíná tak, že róby hodné Oscara nemusí končit zastrčené ve skříni, ale mohou být nošeny opakovaně a být stále okouzlující.

Moschino Spring Summer 2021
Kreativní ředitel Moschino Jeremy Scott / foto: Moschino

A že je takhle show dotažená opravdu do konce, měl zde i kreativní ředitel svou vlastní loutkovou podobu – s korunou na hlavě a tričkem Moschino. „Pracovat s loutkami se mi moc líbilo a jsem na tuto show opravdu hrdý,“ řekl pro CNN Style s tím, že mu přesto chybí práce se skutečnými modely a energie živého publika. „Doufám, že se to vše zase velmi brzy změní.“

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související