Kamila Nývltová: Kdybych mohla, jím sladké od rána do večera!

foto: Kamila Nývltová

Zpěvačka a muzikálová herečka Kamila Nývltová už od dětství miluje sladké, přesto, že to na ní není vůbec poznat. A nyní dokonce chystá i svou první kuchařku se sladkými recepty, o které říká, že má být skutečně pro všechny. A tak jsme ji při té příležitosti vyzpovídali.

Kdo ve vás lásku k přípravě sladkých dobrot vlastně probudil?
Jednoznačně moje maminka, ona je skvělá kuchařka a také velmi dobře peče. Vždycky jsem obdivovala, jak skvěle umí jídla dochutit. Odmala se u nás peklo a já vždy mamce moc ráda pomáhala a koukala jí pod ruce. A později jsem zjistila, že mě vlastně dělá šťastnou, když můžu někomu něco upéci a jemu to opravdu chutná. Hlavně proto peču. Je to i moje terapie, abych zaměstnala hlavu a nemyslela na špatné věci.



Jsou to i vaše zadní vrátka? Dokážete si představit, že byste se tím živila?
Určitě, zároveň si troufám říci, že už je to i moje malé podnikání, které se postupně rozvíjí a rozšiřuje. Mám tolik věcí a propriet na pečení, že si budu muset někde zařídit výrobnu, třeba i s malým výdejním okénkem, aby kolemjdoucí mohli rovnou ochutnat.

Na co se čtenáři mohou ve vaší nové kuchařce plné sladkých receptů těšit?
Moje kuchařka, či lépe řečeno “pekařka” je plná mých oblíbených, osvědčených receptů. Ráda bych všem ukázala, že se cukrařiny nemusí bát, že jde hlavně o to, mít z pečení radost.

Jak dlouho vlastně taková kuchařka vzniká?
Něco přes půl roku, možná i déle. V tuhle chvíli jsou už veškeré recepty nafocené a jsem u psaní obsahu. Pak přijde dlouhá korektura, zpracování, grafické úpravy, schvalování… Na pultech se objeví koncem září, a stane se tak i, doufám, skvělým dárkem k Vánocům, stejně jako moje vánoční CD, které také aktuálně připravuji.

Jaký máte vlastně ráda jídlo? Jste mlsná?
Já jsem vděčný strávník, co jí všechno. Miluji dobré těstoviny, na druhou stranu si dám klidně i smažák s bramborami a tatarskou omáčkou. Moc ráda mám také sushi. Sladké je ovšem moje srdcovka, a kdybych mohla, tak se s ním živím od rána do večera. Na druhou stranu bych pak musela běhat víc než 10 kilometrů denně. A to už se mi fakt nechce.

Říká se, že láska prochází žaludkem. Platí to i u vás?
Rozhodně ano, můj přítel miluje sladké, a je zároveň také prvním kritikem. Přesně řekne, jestli to je dobré nebo ne. Rádi spolu také chodíme po kavárnách a hodnotíme, co nabízejí za dobrůtky. A samozřejmě platí, že když je chlap spokojený a dobře najedený, tak je doma klid.

S jakými surovinami nejraději pracujete?
Pro mě je důležitá hlavně kvalita. To se týká i čokolád, hlídám, aby tam byl opravdu ten správný obsah kakaa, mám ráda čerstvé ovoce, dochucování vanilkový luskem… Miluju vůně, a když vytáhnete koláč, buchtu nebo dort z trouby, musí to vonět a musíte mít na to chuť.

Vymýšlíte si i své recepty?
Vždycky, když třeba někde najdu nějaký recept, nikdy ho nedodržím přesně tak, jak je napsaný. Protože mi v něm vždycky něco chybí. A přidám si tam něco svého.

A co chystáte v nejbližší době jako zpěvačka ?
Brzy mě čeká evropské turné Two Steps From Hell, které doprovodím jako sólistka. Bude to měsíční turné, kdy se toto uskupení geniálních hollywoodských tvůrců představí v Paříži, Londýně, Bruselu, Amsterdamu, ve Vídní. A dokonce nás čeká i Praha a to přesně v den mých narozenin –  28. června v O2 Univerzum v Praze. A těším se i na svůj vánoční koncert 10. 11. 2022 ve Slovanském domě.

Líbí se vám článek? Sdílejte jej ve svém profilu.

Související